Jump to content
Българският форум за музиканти

Поставяне на прагчета


Recommended Posts

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Разгледах сайта..

Наистина много добри неща!!Радвам се че има такива хора в тая държава.

 

Успехи в работата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не е точно раздел в форума аз поне не съм видял такъв обособен тук. В поправка и ремонт пишат твои колеги а те не са малко.Но вие лютиерите при добро желание мисля че може да си обособите и раздел,което ще е доста полезно за вас както и за музикантите.Защото всички сте от различни места и така клиентите ви може да се ориентират по-лесно.Това си зависи от вас де аз само предлагам:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам колко ще струва набиването на прагчета на 1 ел. орфей,че ми е първата китара и ми е мъка да я гледам в това и състояние :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Айде, от мен да мине :cheers2:Отне ми точно 15sec къртски труд. :pray:

 

П.П.Значи, когато има поставяне на нови прагове цената се определя от много фактори;състоянието на самия гриф,прагчетата,шлайфане, итн.Важно е и кой лютиер го прави, колко по добър-толкова по скъпо...Цената може да надвиши и 150лв.

Редактирано от the pick
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Значи, нали ви е известно, че лютиерите не си обявяват цените, а да говорим вместо тях си е клюкарстване?

 

Чудех се дали да казвам име или цена, но май е по-добре да дам цена (понеже за нея се пита), а връзки - на ЛС.

 

Та, зная лютиер от София, на който съм виждал работата и бях впечатлен и той върши тази работа за около 70лв ако си спомням правилно :pray:

 

Казвайте още цени, че и на мен ми стана интересно?

 

Редакция:

Сега видях по-горният пост, който вече е редактиран и има примерна цена, та аз съм чувал и истории за над 200лв, но определено не съм съгласен с твърдението, че "колкото е по-добро, толкова е по-скъпо". Не важи за България.

 

В крайна сметка, обаче, не трябва наистина да забравя, че цената е съкупност от много фактори и силно зависи и от състоянието на инструмента.

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Познавам много добър и известен на повечето от вас лютиер от София, който за 130-135лв сменя прагчета, като в тази цена влизат и прагчетата произведени в САЩ. За телефон на ЛС

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се има предвид,че тая китара я купих за 50 лв. не ми се дават 70 пък камоли 130-140 лв :) Ако някой който може да ми обясни как да ги монтирам сам да остави скайп на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав не е редно да обсъждаме цените на лютиерите.Все пак това си им е бизнеса на тях.И аз разсъждавам обаче като Wait не бих дал толкова за китара за 50лв.Това е все едно кола за 1000 лв да и дам за ремонт 3000лв.Наистина ако притежаваш инструмент за хиляди левове цената си струва още повече че тогава лютиера би трябвало да поема отговорност ако нещо се случи с инструмента да го въстанови(нещо като застраховка).По въпроса за прагчетата ако си решил сам да ги набиваш аз си мисля че проблема не е толкова набиването колкото това да ги махнеш старите и да си подготвиш прорезите за нови.Не съм го правил но от филмите които съм гледал така си мисля.Едно е да са ти минати заводско с фреза на нов гриф друго е да ги сваляш сам и да набиваш.Предполагам си има размери които се спазват. Но в крайна сметка човек трябва да опита :lol: а и така се учи.

 

Успехи в начинанието !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.