rhuachilla Публикувано Юни 8, 2010 Публикувано Юни 8, 2010 Препорьчайте майстор за поставяне на прагчета на ел. китара. Мерси. http://www.myspace.com/ricardohuachilla Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Рикардо погледни в раздела за лютиерите мисля че имаше там няколко поста.Сигурно в софия има доста. Цитирай
Valentin Uzunov Отговорено Юни 13, 2010 Отговорено Юни 13, 2010 http://penev-guitars.com/news.php Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Разгледах сайта.. Наистина много добри неща!!Радвам се че има такива хора в тая държава. Успехи в работата! Цитирай
Valentin Uzunov Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 как да влезна в раздела за лютиерите Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 То не е точно раздел в форума аз поне не съм видял такъв обособен тук. В поправка и ремонт пишат твои колеги а те не са малко.Но вие лютиерите при добро желание мисля че може да си обособите и раздел,което ще е доста полезно за вас както и за музикантите.Защото всички сте от различни места и така клиентите ви може да се ориентират по-лесно.Това си зависи от вас де аз само предлагам Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юни 14, 2010 Отговорено Юни 14, 2010 Искам да попитам колко ще струва набиването на прагчета на 1 ел. орфей,че ми е първата китара и ми е мъка да я гледам в това и състояние Цитирай
the pick Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 (Редактирано) Айде, от мен да мине Отне ми точно 15sec къртски труд. П.П.Значи, когато има поставяне на нови прагове цената се определя от много фактори;състоянието на самия гриф,прагчетата,шлайфане, итн.Важно е и кой лютиер го прави, колко по добър-толкова по скъпо...Цената може да надвиши и 150лв. Редактирано Юни 15, 2010 от the pick Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 (Редактирано) Значи, нали ви е известно, че лютиерите не си обявяват цените, а да говорим вместо тях си е клюкарстване? Чудех се дали да казвам име или цена, но май е по-добре да дам цена (понеже за нея се пита), а връзки - на ЛС. Та, зная лютиер от София, на който съм виждал работата и бях впечатлен и той върши тази работа за около 70лв ако си спомням правилно Казвайте още цени, че и на мен ми стана интересно? Редакция: Сега видях по-горният пост, който вече е редактиран и има примерна цена, та аз съм чувал и истории за над 200лв, но определено не съм съгласен с твърдението, че "колкото е по-добро, толкова е по-скъпо". Не важи за България. В крайна сметка, обаче, не трябва наистина да забравя, че цената е съкупност от много фактори и силно зависи и от състоянието на инструмента. Редактирано Юни 15, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Лими Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Познавам много добър и известен на повечето от вас лютиер от София, който за 130-135лв сменя прагчета, като в тази цена влизат и прагчетата произведени в САЩ. За телефон на ЛС Цитирай
Viper-X Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Аз пък си поръчах прагчета дънлоп и ще си ги сложа сам с чука! Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Юни 15, 2010 Отговорено Юни 15, 2010 Като се има предвид,че тая китара я купих за 50 лв. не ми се дават 70 пък камоли 130-140 лв Ако някой който може да ми обясни как да ги монтирам сам да остави скайп на ЛС. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 16, 2010 Отговорено Юни 16, 2010 Колегата е прав не е редно да обсъждаме цените на лютиерите.Все пак това си им е бизнеса на тях.И аз разсъждавам обаче като Wait не бих дал толкова за китара за 50лв.Това е все едно кола за 1000 лв да и дам за ремонт 3000лв.Наистина ако притежаваш инструмент за хиляди левове цената си струва още повече че тогава лютиера би трябвало да поема отговорност ако нещо се случи с инструмента да го въстанови(нещо като застраховка).По въпроса за прагчетата ако си решил сам да ги набиваш аз си мисля че проблема не е толкова набиването колкото това да ги махнеш старите и да си подготвиш прорезите за нови.Не съм го правил но от филмите които съм гледал така си мисля.Едно е да са ти минати заводско с фреза на нов гриф друго е да ги сваляш сам и да набиваш.Предполагам си има размери които се спазват. Но в крайна сметка човек трябва да опита а и така се учи. Успехи в начинанието !! Цитирай
Recommended Posts