Jump to content
Българският форум за музиканти

усилватели


Recommended Posts

Свиря тежка музика - траш/траш-дет метъл :thumbs_up: и покрай абитуриентският си бал посъбрах малко кинти. Та част от тия кинти съм си наумил да пръсна за голямо и шумно кубе, с което да свиря в мазето с бандата. :band1: Засега свиря на Jackson RR24M и Line6 Uber Metal stomp box-че. :rocker: Приемам предложения за кубе/халфстак от порядъка на 600-1000 лева с мощен драйв или поне добър чист канал, в който да си вържа дисторшъна. Интересно ми е какво имат да кажат и предложат съфорумниците по темата и нека да споделят какъв опит са имали със съответното ампче. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки знае, ламбата е най-добре!Хем готин чист канал, хем як драйв.

А виж каква оферта днес скивах : http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=82120

И продавача е точен пич и а ампа е готин.Това за мен е играта ти :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз имам едно предложение :huh: Fender Supper Champ XD много добро лампово ампче с як клийн канал и яки дигитални ефекти,като делей,хорус и ревърб и съответно комбинирано ревърб+хорус и ревърб+делей има и тремоло и вибратон като ефекти,но това са вече изгъзици.Та относно до опита с ампчето имам година и половина някъде вади доста ама достааааа стабилен саунд а може да се включи към пулт има си и фуут суич,но допълнително трябва да си го закупиш.Иначе ампчето е стабилно и се продава за 650 лева чистак ново(поне преди година и половина толкова струваше),иначе аз тука са замислям дали да го продам за 350-400 лева в много добро състояние е,но все още обмислям този вариант :thumbs_up:

Редактирано от The_tormentor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марине това кубе го чух на живо и мисля,че има говорител за смяна(или нещо друго не съм сигурен) иначе не е никак лошо.

Аз лично мога да ти препоръчам лампова глава на Bugera,китайска евтина работа,гледах скоро цени от порядъка до 600-700.Кабинетите им вървят 4х12 около 400 лв. Качеството едвали е нещо особенно,кътията изглежда добре и мисля,че дори и нещо да се случи някой може да го модне на приемлива цена.Има много ревюта в тубата и всички звучат настина лампово с мощен драйв.Предимството е,че всичко има гаранция 1 година и ще свириш на съвсем новичко,а не на разни "боклици",които се подмятат във форума.Аз лично мисля скоро да си поръчам един кабинет дори... ЦъкКк за инфо

И преди да започнат да ми плюят поста,пак казвам,че изпълнението е китайско и не може да се равнява с великите меси и пи-ви-та и т.н. Просто се разходи из тубата и ще останеш впечатлен

Днес дори гледах един пич,който беше насложил ампове за 6000лв и ги прекарваше през евтин кабинет на Harley Benton,мисълта ми е,че дори евтини,явно тези марки стават доста популярни
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Л.С.

Това мисля,че е повече от наглост да постваш подобно нещо.Такъв пост ще слагаш в купувам/продавам не тук!

Човека още пита,а вие се биете да му земете парите...като ще предлагаш нещо поне само едно дискретно лично му прати

Извинявам се за офтопика :thumbs_up:

Редактирано от Necrophagist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за добрите оферти, които прочетох в получените ЛС, но всъщност целта ми е да разбера хората, които свирят в банда какви усилватели са ползвали, ползват, какви са им впечатленията и на базата на това да дадат някаква препоръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм през последните 10г на каво ли не.Главно транзистори(то преди си беше езотерика да искаш лампа за метъл).Чисти транзисторни усилватели с камиончета отпред, процесори в пулт и в усилватели, транзисторни комбота, после си направих сам транзисторна глава, ужасно много доближаваща се до ламповия звук, после лампова глава и моя собствено-правена лампова глава.През всичко съм минал.Сега възможностите са такива и пазара го позволява - не си губи времето, вземи си една ламба и да се приключва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.