Am-I-Evil Публикувано Юни 2, 2010 Публикувано Юни 2, 2010 Свиря тежка музика - траш/траш-дет метъл и покрай абитуриентският си бал посъбрах малко кинти. Та част от тия кинти съм си наумил да пръсна за голямо и шумно кубе, с което да свиря в мазето с бандата. Засега свиря на Jackson RR24M и Line6 Uber Metal stomp box-че. Приемам предложения за кубе/халфстак от порядъка на 600-1000 лева с мощен драйв или поне добър чист канал, в който да си вържа дисторшъна. Интересно ми е какво имат да кажат и предложат съфорумниците по темата и нека да споделят какъв опит са имали със съответното ампче. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Всеки знае, ламбата е най-добре!Хем готин чист канал, хем як драйв. А виж каква оферта днес скивах : http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=82120 И продавача е точен пич и а ампа е готин.Това за мен е играта ти Цитирай
The_tormentor Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 (Редактирано) Аз имам едно предложение Fender Supper Champ XD много добро лампово ампче с як клийн канал и яки дигитални ефекти,като делей,хорус и ревърб и съответно комбинирано ревърб+хорус и ревърб+делей има и тремоло и вибратон като ефекти,но това са вече изгъзици.Та относно до опита с ампчето имам година и половина някъде вади доста ама достааааа стабилен саунд а може да се включи към пулт има си и фуут суич,но допълнително трябва да си го закупиш.Иначе ампчето е стабилно и се продава за 650 лева чистак ново(поне преди година и половина толкова струваше),иначе аз тука са замислям дали да го продам за 350-400 лева в много добро състояние е,но все още обмислям този вариант Редактирано Юни 2, 2010 от The_tormentor Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 Марине това кубе го чух на живо и мисля,че има говорител за смяна(или нещо друго не съм сигурен) иначе не е никак лошо. Аз лично мога да ти препоръчам лампова глава на Bugera,китайска евтина работа,гледах скоро цени от порядъка до 600-700.Кабинетите им вървят 4х12 около 400 лв. Качеството едвали е нещо особенно,кътията изглежда добре и мисля,че дори и нещо да се случи някой може да го модне на приемлива цена.Има много ревюта в тубата и всички звучат настина лампово с мощен драйв.Предимството е,че всичко има гаранция 1 година и ще свириш на съвсем новичко,а не на разни "боклици",които се подмятат във форума.Аз лично мисля скоро да си поръчам един кабинет дори... ЦъкКк за инфо И преди да започнат да ми плюят поста,пак казвам,че изпълнението е китайско и не може да се равнява с великите меси и пи-ви-та и т.н. Просто се разходи из тубата и ще останеш впечатлен Днес дори гледах един пич,който беше насложил ампове за 6000лв и ги прекарваше през евтин кабинет на Harley Benton,мисълта ми е,че дори евтини,явно тези марки стават доста популярни Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 (Редактирано) Л.С. Това мисля,че е повече от наглост да постваш подобно нещо.Такъв пост ще слагаш в купувам/продавам не тук! Човека още пита,а вие се биете да му земете парите...като ще предлагаш нещо поне само едно дискретно лично му прати Извинявам се за офтопика Редактирано Юни 2, 2010 от Necrophagist Цитирай
noflip Отговорено Юни 2, 2010 Отговорено Юни 2, 2010 не, че няма хора, които да харесват транзисторния саунд...нее..... Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Юни 3, 2010 Автор Отговорено Юни 3, 2010 Благодаря за добрите оферти, които прочетох в получените ЛС, но всъщност целта ми е да разбера хората, които свирят в банда какви усилватели са ползвали, ползват, какви са им впечатленията и на базата на това да дадат някаква препоръка. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Свирил съм през последните 10г на каво ли не.Главно транзистори(то преди си беше езотерика да искаш лампа за метъл).Чисти транзисторни усилватели с камиончета отпред, процесори в пулт и в усилватели, транзисторни комбота, после си направих сам транзисторна глава, ужасно много доближаваща се до ламповия звук, после лампова глава и моя собствено-правена лампова глава.През всичко съм минал.Сега възможностите са такива и пазара го позволява - не си губи времето, вземи си една ламба и да се приключва Цитирай
Recommended Posts