Viper-X Публикувано Юни 1, 2010 Share Публикувано Юни 1, 2010 Наскоро се зарибих на китара чието тяло е направено от метална кутия (получава се добър резонанс) Нещо като това Имам всички необходими части, някой има ли свежи идей за свързването на кутията с грифа така че кутията да не се огъне и да не се разглоби. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 Гледах нещо подобно на витрината на един музикален магазин в Лондон, но не схванах детайлите в изработката. Вероятно е подсилена отвътре. Бриджът трябва да резонира в ламарината, а не да е подпрян с някоя дъска отдолу. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 (Редактирано) До колкото видях на тая китара ламаринената грифа и беше с доста дълго продължение спрямо кутията,тоест това приадва здравината на захвата между кутията и грифа.Ако кутията да речем е със здрави стени не виждам причина да не издържи на напъна.Но както казва колегата в никакъв случей с подпори от долу защото резонанса отива на кино.Ето виж на тоя клип с болтчета е връзката. Редактирано Юни 2, 2010 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юни 2, 2010 Автор Share Отговорено Юни 2, 2010 ясно... през самия гриф... това принципно ми е доста интересна задача Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 на мен ми се иска да чуя как звучи подобна електрическа китара с хъмбъкърчета. не че тази е зле, но някак напомня на резонатор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юни 2, 2010 Автор Share Отговорено Юни 2, 2010 (Редактирано) Е точно това е идеята Аз поради тази причина искам да я направя A иначе се разрови в тубата има клипчета и с адаптери Редактирано Юни 2, 2010 от Viper-X Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Юни 3, 2010 Share Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) Като гледам това ми прилича на гърне от ауспух на ТИР Редактирано Юни 3, 2010 от gtotev Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 3, 2010 Share Отговорено Юни 3, 2010 Вероятно китарата ще е по-лека от тирово гърне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Юни 3, 2010 Share Отговорено Юни 3, 2010 (Редактирано) Cigar box guitar, Още един добър вариант, много подобен да не кажа, че принципът е същият. Ето тук и тук как можеш да се пробваш да си направиш и ти. и още малко информация http://bandanacigarboxguitars.com/ , както и един уникален изпълнител Seasick Steve Редактирано Юни 3, 2010 от ciriljhonson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Юни 4, 2010 Автор Share Отговорено Юни 4, 2010 С дърво е лесно, въпроса е да стане с метална кутия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts