Viper-X Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 човек, първо питай, после действай, не е добре да правиш така че стават бели понякога Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 liquid_death, в предложеното от теб свързване в средно положение на превключвателя не само активния ще доминира, а и пасивния ще бъде шунтиран от ниското съпротивление на 25к потенциометър. На практика ще свири по коренно различен и нежелан начин. Решението е след пасивния адаптер да се включи повторител с един полевак, който да съгласува изходните съпротивления на двата адаптера, съответно да се сменят и потенциометрите откъм пасивния. Това ще е сложно за колегата, но така стоят нещата от моята гледна точка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 Да, правилно, така ще имаме изравнени(относително) нива.Обаче така реално пасивния ще стане и той активен.В конкретния случай мисля е ненужно, защото предполагам че пасивния ще бъде заменен след време, а и реално за метъл(за което са адаптерите и китарата) средното положение не е толкова важно колкото са двете крайни, така че е доста приемливо решение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 Аз в момента съм с 81,но китарата ми е само с един двоен.Пота ми е 500К и нямам никакви проблеми.Проблема идва ако тръгнеш да намаляваш адаптера,а при усилване на макс на теория съпротивлението на пота трябва да е 0 или някаква близка стойност. Т.е. моя извод е,че при усилен на макс пот няма никакво значение дали си с 25К или 500К. Естествено като си купя 25К и аз ще го сменя,че да стане като хората Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 ^Грешно, приятелю.При усилен на макс пот съпротивлението на "хот" е 0, но е по-важно какво е съпротивлението между "хот" и маса, което определя дали веригата ти е високоомна или нискоомна.Главното преимущество на активния адаптер е в нискоомността на веригата, което на фона на по-дълги кабели носи нормален сигнал с минимални или никакви честотни загуби, докато при високоомните вериги от пасивните адаптери това не е така. Правил съм си тестове с не много дълъг кабел - 7м с пасивен адаптер и се усещаше загубата на високи.Това е и основната причина да премина от пасивни към активни адаптери. Т.е. ти можеш да си ползваш 500К пота, но отново веригата ти е високоомна и така не се възползваш от основния плюс на активния си адаптер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 ЕМГ 85 е активен хъмбъкер и е за нек позиция най доброто което момчето може да направи е според мен да си го свърже само него и да се покефи само с него,какво да се ръси излишно с пари за потс и тем подобни.Ще спести някой лев па ще купи един ЕМГ 81 за бридж и тогава ще си свързва схемата.Всичко друго според мен ще е манджа с грозде бих казал и излишно мятане на пари. Успехи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 2, 2010 Share Отговорено Юни 2, 2010 ^грешно.Човека има адптерите и потенциометрите нужни.Вързвал съм китара с емг 81 бридж и 2 сингъла пасивни и си звучеше доволно.(ест. емг-то с много по-силен аутпут.) Иначе доста хора ползват емг 85 на бридж.Ето и няколко семпли и мнение на хора http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry554639 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Аз не претендирам да съм специалист по адаптерите но пък чета какво пишат за тях и бях чел за тия EMG85 и 81 и хората ги дават за нек 85 и за бридж 81 и си мисля че ония братя там зад океана знаят доста повече за това а и имат много по-големи възможности за експериментиране кой адаптер на коя позиция е най-добре да стои.Във връзка със звука то е ясно че и двата адаптера вадят як звук за метъл спор няма по тоя въпрос нали за това са ги правили Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 ^Да, ама не е съвсем така .Точно зад океана са правили доста експерименти с 85 и 81 - смяна на местата, на 18волта.Доста от опитите са филмирани и записани.Всичко зависи от това с каква китара си(дърво, конструкция) и какъв звук гониш.Тези експерименти съм си ги правил и аз и изводае следния - поради алнико магнита на 85, сравнен с керамичния магнит на 81,, 85 има повече аутпут, повече ниски и високи.На пръв поглед изглежда ок, но като се комбинира с китара от махагон, с въз големичко тяло, която си има солидно количество ниски, малко почват да идват прекалено много.Това е причината да избера 81 на бридж.За други китари бих избрал друго. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Използването на активен и пасивен адаптер на китара която смесва 2та адаптера е малко недомислено решение. Много хора го правят от незнание, но не е тяхна вината. Друг е въпроса какво толкова получават от тия ужасно звучащи ЕМГ-та тип сапунерка, но това е лично мнение. За да е наред всичко трябва пасивния адаптер да има електроника която да прави сигналът нискоомен - тоест такова нещо дето го има и в активния който реално е пасивен с една платка и чаркове по нея. В моята практика съм сметнал, че най-доброто решение за връзване на пасивен и активен адаптер е да се ползват високоомни потенциометри - в общия случай 500 килоома. Това според мен е по-добро решение отколкото това да се ползва комбинация от нискоомен и високоомен пот. При високоомните потенциометри ще има по-голяма прилика при свирене с намалени волум потенциометри, ако изобщо някой си намаля потенциометъра за волум. Ясно е, че изходното съпротивление пада на активния, но в крайна сметка нали има и пасивен с високо изходно. Резултатът от всички комбинации е манджа с грозде, ама да живее хеви метъла Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts