metal_rlsz Публикувано Юни 1, 2010 Публикувано Юни 1, 2010 Привет на всички, Та така, днес си взех ЕМГ 85, но никога преди това не съм имал активни адаптери. Той има няколко схемички в книжката, но няма точно като за мойта китара. Мъча се вече 2-3 часа и не става. При едната ми схемичка(сам си съчинявах) се чуваше, но с много много голям аутпут и драйв. Когато намаля тона драйва изчезваше, а ако намаля тона до край все едно съм намалил волюма до края. И не мога да се преборя. Ето снимка: Моля ако някой може да ми обясни как да го свържа ще съм му безкрайно благодарен. Поздрави и Rock on! Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Така... ти смени ли жака със стерео такъв, а потенциометрите смени ли ги и тях, защото емг работят с 25К, а старите ти са били 500К? схеми за свързване - в сайта на емг. Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Така... ти смени ли жака със стерео такъв, а потенциометрите смени ли ги и тях, защото емг работят с 25К, а старите ти са били 500К?схеми за свързване - в сайта на емг. Смених жака, той си беше с адаптера в кутийката. А потенциометрите не съм. Схемите в сайта са малко по различни. :? Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 А без да сменям потенциометрите как трябва да стане? А и предния пикъп си е пасивен... Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Да ама не!Активните адаптери изискват потенциометри 25К.Твоите не са!!!Не може!!!Моля прочети повечко в интернет или направо се обърни към някой, който се занимава с тези неща, защото така както си я вързал сега, не само че няма да работи нормално, но и батерията ти е постоянно включена, което си е загуба... Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Да ама не!Активните адаптери изискват потенциометри 25К.Твоите не са!!!Не може!!!Моля прочети повечко в интернет или направо се обърни към някой, който се занимава с тези неща, защото така както си я вързал сега, не само че няма да работи нормално, но и батерията ти е постоянно включена, което си е загуба... Ок, след малко ще си сложа 25К, но схемата в сайта е с ключе за превключване на адаптерите тип Гибсън, а мойто не е такова и има няколко кабела в повечко. Мъсълта ми е ако някой може да ми каже как да свържа кабелите, аз частите ще си ги намеря. Цитирай
Valeri_pj Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Тя стана много интересна Един пасивен един активен и как ще ги съчетаеш сега?Аз като вариант те виждам да си купиш още един адаптер и тогава да сменяш потенциометри.Мисля че това е правилното решение. Успехи! Редактирано Юни 1, 2010 от Valeri_pj Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Нищо против да си купя още 1 активен, ама днеска си дадох последните пари за този. да го накарам поне него да работи за сега, пък в бъдеще може 81 да си взема. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Може и с двата, но с отделни потове за волуме.Т.е. може да се съвместят пасивен с активен, но на активния задължително волума трябва да е 25к. Ако някой не ме изпревари после ще начертая как. Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Може и с двата, но с отделни потове за волуме.Т.е. може да се съвместят пасивен с активен, но на активния задължително волума трябва да е 25к.Ако някой не ме изпревари после ще начертая как. Ок, мерси много. Аз вече поръчах 2 по 25к. Щом ще ми трябва само единия, другия може ли да го сложа на другата китара която също е е ЕМГ, но пасисивен –HZ, защото бях чул че и за тях май трябват такива пот? Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 моля те, прочети информация от интеренет относно пасивни и активни адаптери!След като прочетеш и ми отговориш тук на въпроса "Какви потенциометри да използвам с активните си адаптери и какви с пасивните, а и какви с емг хз(а те какви са?) и защо?" Отговори ми, обоснови се добре и тогава ще ти дам подробна схема. Но преди това нищо няма да начертая, защото мразя някой да плаче и се моли друг да му свърши работата.Комунизма отмина. Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Виж пич, не разбирам от комунизъм и не искам. Изрових се из нета и не намерих нищо. Единственото което се сещам за ЕМГ ХЗ е, че когато го слагах имаше 1 жичка повече, което ме навежда на мисълта за стерео. Но да не се излагам, защото не разбирам от електроника или както му се вика. Айде всички живи и здрави. Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Ти "виж пич".То е ясно, че не разбираш нищо.Ако не искаш да се научиш на нещо, то не ни занимавай с глупости, а отиди при някой, който да ти окабели качествено китарата.Ако ли кажеш, че това струвало пари, директно ти отговарям - а адаптера не струва ли?Ти си дал доста повече, а сега се пънеш, цигански!? Ако варианта е този, спирам да пиша и съжелявам, че въобще съм писал. Ако пък искаш да си го направиш сам, то трябва да понаучиш, това онова за електрониката.Обема информация която да прочетеш е не повече от 10-20 реда!!!!Много ли е!!! От там ще научиш малко повече за адаптерите, което знание всеки уважаващ себе си китарист го има!Това са неща които и за в бъдеще, ако продължиш с китарата, ще ти трябват.Просто отваряш гугъл, пишеш и четеш цели 15 минути! Стерео адаптери да са - не са. Прочети това: http://www.300guitars.com/articles/what-are-active-pickups/ http://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_%28music_technology%29 Активните адаптери са с 25КА потенциометри.ТОЧКА. Пасивните адаптери са с 500КА или 250КА.ТОЧКА. Сега ми отговори какъв тип адаптери се водят EMG HZ и веднага пращам схемата. ето и улесняващ линк: http://www.emginc.com/products/category/17/1 П.с. много мразя комунизма! Редактирано Юни 1, 2010 от liquid_death Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Ударих ли на камък или не? Просто исках да накарам един човек да се образова малко повече... Както и да е .С цел помощ в бъдеще, на хора, искащи да свържат в една китара пасивен и активен адаптер, прилагам тази грозна рисунка.Тя съдържа цялата информация за нуждаещите се.Само да уточня, че при средно положени и работещи и двата адптера, се предполага че активния ще доминира много над пасивния. Цитирай
metal_rlsz Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 Ами мога да кажа само благодаря, а относно EMG HZ се води H4A, но той си е пасивен и него съм го монтирал успешно на другата китара. Цитирай
Recommended Posts