liquid_death Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 Зависи от долното магаре.Ако е ТОМ има го наклона, ако е тремоло или флойд - поначало го няма.Т.е. зависи от коцепцията на китарата.За страт с тремоло, мисля че трябва да се коригира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Май 31, 2010 Share Отговорено Май 31, 2010 Да страта е с така изглеждащо тремоло. Благодаря за бързия отговор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юни 1, 2010 Автор Share Отговорено Юни 1, 2010 ^а това, че грифа е леко повдигнат досега правило ли ти е проблеми или го забелязваш чак сега, когато грифа е свален? защото ако е второто аз поне не бих пипал. не съм виждал това лично, но съм срещал няколко подобни коментара из форума и обикновено съвета е да не се пипа, защото се предполага, че това е направено с цел. имаше един случай при който собственика беше намерил някаква дървена пластинка между грифа и тялото, която после се оказа, че си е точно на мястото. моя въпрос в момента е - как да сваля боята от кухините на тялото? най-логично би било с някакъв разредител, но съм чувал, че не е особено добре за дървото. от друга страна с шкурка не изглежда като най-удачния начин, най-малкото не знам дали ще е 100% ефективно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Юни 1, 2010 Share Отговорено Юни 1, 2010 Тъй като взех китарата на части, нямам представа как е било преди. Сложих едни струни 11-ки за тест. И резултатът беше неприятно бръждене. Може да се компенсира чрез отпускане на пружините на тремолото и от седлата на бриджа, както и с леко наместване на тръст рода, но нарочно искам да не е от там. Като цяло дупката за грифа беше доста грубо изрязана, и след едночасово шкурене стана гладка и намалих разликата с 1 м. В един Фактор тип лес пол съм намирал картонче което повдигаше грифа за да му придаде обратен наклон. Но в онзи случай, посоката на грифа беше обратна на тази, която е получил моя. Пък и за китари с магаре тип ТОМ обратният наклон трябва да си го има. Затова бях изненадан, че на Скуаер има наклон, но обратен на срещаният от мен Относно въпросът ти за кухините, не е нужно да им махаш боята. Те просто не се виждат Ако държиш да я няма, предполагам, че телена четка за бормашина ще свърши работа и после заглаждане със шкурка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Belgarad Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Аз моя Скуаер го завърших беше на части когато дойде при мен и с пикгард предназначен за 3 единични адаптера. Основната идея беше да стане китара за металисти и ето какво се получи: китара Забележки много по боята на пикгарда, но и идеята ми за него беше друга, важното е, че вече свири и даже вади зъл звук супер за траш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts