Jump to content
Българският форум за музиканти

Репетиционна


Recommended Posts

Значи, имам 5 колони

Какво оборудване ми трябва за да си направя малка репетиционна

Трябва да включа 2 микрофона 3 китари и клавир

Моля ви без някакви коментари от които няма да разбера нищо.

Не разбирам нищо, от сега ви го казвам, така че разчитам изцяло от вас да ми кажете какво да купя.

Само ми кажете просто и ясно.

Ако може ми дайте нещата от тук

Благодаря за вниманието. Моля без излишни коментари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам две такива

 

отпред

p2505101332.jpg

 

отзад

p2505101333.jpg

 

 

Две такива(от уредбата ми)

 

отпред

p250510133401.jpg

 

отзад

p2505101335.jpg

(LS-N503, peak input power 148w, impedance 8 ома)

 

 

и една такава

 

отпред

p250510133301.jpg

 

отзад

p2505101334.jpg

(Hi-Fi loudspeakers system & home theatre system, sensitivity 87db, freuency 80hz - 20khz, impedance 40hm, imput power 30w)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, моя съвет е да забравиш че ги имаш тия колони и да започнеш на чисто - демек все едно нямаш нищо. Накратко трябват ти пулт, колони, и стъпало, за клавишни и микрофони, комбо усилватели за китарите - какви е въпрос на бюджет. Крайното стъпало може да бъде спестено ако се насочиш към миксер с вграден усилвател или колони с вграден такъв. На кратко - това е! На дълго - темата може да удари 10 страници, пък и са изписани сума ти теми по въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

що бе, не е толкова зле. има човекът. аз да имам тия колони, чудо ще направя. ний свирехме с един руски пулт, дето не му работеха мастърите, в едно 40 вата бас кубе стаг...

 

трябват ти мишпулт (mixer) и крайно стъпало (power amp), може и двете в едно - powered mixer. behringer правят някои достъпни и функционални неща, не се славят като най-уникално качествената марка, но за твоите цели ще свършат идеална работа. трябва да има поне 2 канала с microphone preamp, още 3 моно и поне 1 стерео канал за клавира, хубаво даже да са 2, та да можете да пуснете още нещо комп, семпли, бекингтракове, ако трябва. отваряш musicworld и гледаш каквото ти отговаря на нуждите, има хубави малки behringer-чета. най-евтино ще ти излезе, ако вземеш на старо такова малко мишпултче и крайно стъпало от раздел "купувам-продавам" в тоя форум. китарите най е хубаво през кубе и микрофон и така в пулта, но за родни условия през педалче и директно в пулта пак ще се получи нещо. ако свирите с процесори с амп симулации - най-добре.

 

значи тия първите колони колко вата и на колко ома са (омовете могат да се премерят с мултицет м/у 2-та извода, за ватовете, признавам, не зман).

вариантът, който си мисля, е по 1 колона от всеки вид за всеки канал (ляв и десен), а последната, понеже е единична, или да я оставиш, или да изведеш от всеки говорител по 2 клеми отзад и единия говорител за единия канал, другият - за другия, средният - за красота. като общият импеданс (омове) на колоните трябва да отговаря на изходния импеданс на усилвателя, тука сигурно съм се поосрал с терминологията, тва импеданса не мога да го смеля и тва е.

 

вече за разположение на колоните, изолация и акустично третиране е изписано доста във форума, ама ти да стигнеш дотам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.