DeathGuard Публикувано Май 24, 2010 Share Публикувано Май 24, 2010 Здравейте, какво ви е мнението от акустичните китари Kirkland и добри ли са за първи китари и за начинаещи като мен? Какво е вашето мнение? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metanoia Отговорено Май 24, 2010 Share Отговорено Май 24, 2010 Жена ми има такава и е супер. До преди 3 минути свири на нея. Китариста на Пластик Бо, е свирил на нея, много му хареса и на него. Обаче един познат, който разбира от китари, я избра. Може би не е добра идея да се купува на сляпо - по-добре някой да я провери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DeathGuard Отговорено Май 24, 2010 Автор Share Отговорено Май 24, 2010 Жена ми има такава и е супер. До преди 3 минути свири на нея. Китариста на Пластик Бо, е свирил на нея, много му хареса и на него.Обаче един познат, който разбира от китари, я избра. Може би не е добра идея да се купува на сляпо - по-добре някой да я провери. Да, благодаря, хм, някой друг да има, да изкаже своето мнение ако може. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Май 24, 2010 Share Отговорено Май 24, 2010 Аз имах електро-акустичен Къркленд, с объл гръб (някои ги наричат тип 'Овейшън'), не беше лоша като за парите си. Мисля, че напълно ОК като за първа китара. Електрониката не е от най-добрите или поне на мен не ми харесваше, но мисля, че това е нормално като за китара от този клас. За сметка на това китарата беше много удобна и се свиреше много лесно на нея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iwanski Отговорено Май 25, 2010 Share Отговорено Май 25, 2010 Имам акустичен Къркленд. В момента не съм вкъщи и не мога да посоча точния модел, но е уестърн китара с крушовидно тяло, метални струни. Купих я от Германия 2005 мисля. От тогава не е мръднала. Дори в момента съм със струни 12-ки и звучи чудесно, имах опасения да не дават много напрежение на грифа и да се изкриви, но всичко е 6. Тогава ми трябваше някаква прилична акустична китара на разумна цена (130 евро до колкото си спомням). Нямах предварителна информация - просто тествах няколко китари в този ценови клас и я взех. Както можеш да заключиш от казаното до сега - доволен съм много. Като знам аз на каква акустична китара съм се учил навремето да свиря, мисля, че въпросния Къркленд е повече от подходяща за начинаещи, че и не само! Чудесен звук, удобен гриф, устойчивост (както казах 5 години и е като нова), много приятен външен вид. За ценовия си клас е супер според мен. Но все пак всеки си преценява сам. Успех! А, между другото къде се продават - не съм се заглеждал много отдавна за акустични китари по магазините и ми стана интересно как вървят като цени и кой ги внася? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DeathGuard Отговорено Май 25, 2010 Автор Share Отговорено Май 25, 2010 Ами аз ги намерих близо до Мадрид (улицата) има един магазин за музикални инструменти в една малка уличка. Но как се казва ще ти кажа когато отида пак. Значи най-вероятно от там ще си я взема. Мой познат ми каза, че е по-добре да си взема от Динакорд някоя на Ямаха, препоръчаха ми като доста добри също така и Ibanez. Но Къркленд-а си е цял комплект за 170 лева, което според мен ще бъде по-удачно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Май 25, 2010 Share Отговорено Май 25, 2010 Сигурно имаш впредвид магазина срещу Консерваторията, където съм виждал тези китари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iwanski Отговорено Май 25, 2010 Share Отговорено Май 25, 2010 Да, вероятно за този магазин става дума - може да погледна някой път като минавам оттам. Благодаря! Относно другите 2 марки, които са ти препоръчали - ясно е, че са по-известни. Не съм убеден колко са по-добри. Зависи от ценовия клас, модела ит.н. Може да са, може да не са. Както колегата беше написал по-горе - това е акустична китара и много зависи от самия инструмент, може 2 китари от един и същ модел да имат съществени разлики - най-хубаво отиди и пробвай с някой познат, свирещ от повече време. Никога не е лошо да чуеш още едно мнение. Аз просто споделих впечатление от инструмента, който имам. Обаче това, което ти си харесал струва 170 лв, моята купих за 130 Евро - вероятно са различни модели, освен ако не са намалили много цените, но не ми се вярва. Аз за съжаление нямам впечатление от тези китари като цяло, а само извадково. Пробвай повече неща (по възможност не сам, а с някой), прецени си финансовоте възможности - и вземи това, което най-много ти допадне, на достъпната за теб цена. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweeper Отговорено Юли 18, 2011 Share Отговорено Юли 18, 2011 аз преди 2 часа бях в камертон и само като продавачът ми подаде най-евтиният им модел на киркланд си казах това е китарата направо се учудих че китара за 170 лева може да звучи с такъв плътен и силен звук и даже въпреки че бе акустична китара си тежеше доста Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
agi Отговорено Юли 19, 2011 Share Отговорено Юли 19, 2011 Аз от същия магазин имам един киркланд който си го взех от там преди 1 година някъде за 280-90лв и от тогава не е мръднала има мн дълбок и хубав звук по едно време я бях екипирал със струни 13ки звукът беше наистина невероятен въпреки че на някой хора им беше трудно да свират на толкова дебели струни.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts