JamesIsGodlike Публикувано Май 22, 2010 Публикувано Май 22, 2010 Не видях подобна тема, макар че сигурно има, и ако е така, извинете xD. Кажете някакви упражнения за да свикна да пея и да свиря едновременно. Свиря на китара. Благодаря от сега. Цитирай
Лими Отговорено Май 22, 2010 Отговорено Май 22, 2010 (Редактирано) Има такава тема от преди 4месеца в раздел китара, но не ми се търси! Ето пример Three of a Perfect Pair - Adrian Belew Редактирано Май 22, 2010 от Лими Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 Първо пробвай пеене с инстументал и виж дали се синхронизираш добре, когато някой друг свири - влизаш ли навреме и уверено, ритмични ли са фразите и финалите, точни ли са тоновете? После обратното - свири на някой друг да пее и внимавай, да не се подвежаш по него. ------------ Ако тия двете неща се получат - добре! После въпросното парче, което искаш да изпееш с китарата, го разучавай на части. Научи първо акомпанимента и се постарай свиренето ти да е ЖЕЛЕЗНО - да не мислиш за него. И едва тогава почни да пееш. Един метроном ще ти е неоценим помощник в това начинание. И ако 80% от парчето става добре, а на едно-две места продължаваш да бъркаш, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ. Почивай известно време от тая песен, да ти улегне и да не те уморява мисълта, че нещо й куца - и пак. Каквото направиш и стане добре - изсвири го на купон, пред приятели. (Тяхната радост ще ти даде тонус да продължиш.) Дано съм помогнала. Цитирай
Audiobody Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 Трябва ти добър усет за ритъм и "да гледаш" на мястото на акордите и сричките във времето като на "удари", но и да съумееш да ги разпределиш между ръцете си и дихателния апарат. Накратко - усет за ритъм. Нищо повече. Направи си записчета, писни ги, ще ти кажем как си се справил(а). Аз например като бях на 16-17 (тогава хванах китарата) се тренирах с "Come As You Are" на Nirvana. За целта е перфектна. Цитирай
karapetkov Отговорено Май 24, 2010 Отговорено Май 24, 2010 (Редактирано) Не видях подобна тема, макар че сигурно има, и ако е така, извинете xD.Кажете някакви упражнения за да свикна да пея и да свиря едновременно. Свиря на китара. Благодаря от сега. Ами вероятно най-доброто упражнение е просто да... опитваш. И редовно, докато стане... Не е лесно, аз наскоро (на стари години ) почнах да опитвам да свиря на пианото и да пея едновременно. Нема лесно. Опитите продължават, като предполагам, че като се получи, кефа ще е на ниво. Да му мислят само пиЯно-баровете, щото бел негър ше ги гази. Редактирано Май 24, 2010 от karapetkov Цитирай
Recommended Posts