the_scream_inside Публикувано Май 18, 2010 Публикувано Май 18, 2010 Така, имам акустична китара и подочух, че мога да я пригодя така, че да стане електрическа китара. До колкото разбрах с някакъв си адаптер... Ама как ще стане това?? И също знам, че мога да я включа към компютъра, но се чудя как мога да задавам ефекти - чрез музикална програма ли, или трябва да взема педал... Моля ви хора светнете ме по въпросите, че съм много зле Благодаря предварително ! Цитирай
L.K. Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Сола ли искаш да бичиш? Напарво купувай евтина електрическа. Раликата е чувствителна. Иначе пак ще купиш, но ще си надупчил кухарката. Цитирай
Vincito Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Ако искаш просто да набичиш малко жица... сложи един микрофон в китарата и пускай Guitar Rig 3 Резултатът няма да е очарователен, но можеш да си "начешеш крастата"... Не, шегувам се... най-добре е да си имаш ел. китара. Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 18, 2010 Автор Отговорено Май 18, 2010 Ами аз ако имах кинти изобщо нямаше да повдигам темата Ама пич я ми обясни това за програмата как действа, кви ефекти мога да задавам... Щот искам ЖИЦА !! Цитирай
Fender_str Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Как действа ли, пъхаш микрофона в звуковата карта пускаш гитар риг-а, получаваш микрофония Същото ще се получи и ако сложиш адаптер на акустична китара. Свири си съз здраве на кухарката, а като събереш парички за ел направо си купувай и не се занимавай с глупости... Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 18, 2010 Автор Отговорено Май 18, 2010 Е, мерси все пак На мен по принцип ми трябваше щот исках да се пробвам да запиша нещо авторско, понеже ми се вътят разни мелодии в главата.. Не съм много обнадеждена, че ще ми се получи но съм длъжна да пробвам Цитирай
badValue Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 може и без дупчене !!!!! варианти колкото искаш .... но качеството определено зависи от инвестицията ..... 1) може да ти излезе 10-20 лв, ако се наложи (къс кабел) удължител м/ж жак.... 2) пак нещо подобно 3) ако можеш да прежалиш китарата да си направиш 4 малки дупки (2 за потенциометрите , за пиезото под марагенцето, изход ) -> виж ТОВА Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 19, 2010 Автор Отговорено Май 19, 2010 Мерси, меан ! Тва беше полезна информация Трябва да се прави инвестиция, няма как, без нея няма успех Цитирай
Belgarad Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 За 100-150 лв. се продават електрически китари тук във форума, по-добре не се занимавай с глупости, които ще ти костват време и пари. Наистина ще си озвучиш акустичната китара, но тя няма да стане електрическа. Ще стане елктро-акустична. Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Тай ли?? На мен ми трябва за нещо по-хард искам да буде с тежко зучене Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Тай ли?? На мен ми трябва за нещо по-хард искам да бъде с тежко зучене Цитирай
dandilov Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 (Редактирано) Такааа... До тук разбрах, че си момиче. Свириш на тамбура и акустична китара, и искаш да се кефиш на електрическа. Всичко това заслужава адмирации! ... но нямаш средства да си го позволиш. Може ли малко инфо? От къде си? На каква възраст си, ако не те притеснява да споделиш? От колко време се занимаваш с тамбурата и с китарата? До каква степен владееш тези инструменти? Каква е китарата ти? Това ще хвърли повече светлина по темата, за да получиш по-правилни съвети от съфорумците. Поздрави! Редактирано Май 20, 2010 от dandilov Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Ами на 15 години съм, от 2 години се занимавам с тамбура, а с акустична китра се занимавам непрофисионално, но още от малка имам голям интерес. Имам добър слух, и с китарата повече работя на слух, от колкото с акорди и тн. и да момиче съм Цитирай
the_scream_inside Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 И не, не съм виртуоз на тези инструменти, но както споменах по-горе ми се въртят разни мелодии в главата и искам да си пробвам възможностите... На акустичната китара си измислих една балада и стана доста сполучливо, и ми се иска да се пробвам и нещо по-хард да създам Цитирай
dandilov Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Ясно! За твоите цели предложението на badValue e най-удачно според мен. А по-натам като "задобрееш" на акустичната, спести си някой-друг лев и си купи електрическа. Тук във форума излизат много добри и евтини предложения от време навреме. Успех! Цитирай
Recommended Posts