Бицев Отговорено Май 18, 2010 Share Отговорено Май 18, 2010 ^ Няма нищо - комуникацията е майка на разбирателството И аз не съм се изяснил съвсем: имах предвид, че повечето време се свирят обикновени мажорни и минорни тризвучия без добавени / повишени / понижени степени (освен при желание в някои "проходящи" случаи, но то си е мелодична линия и не е задължителна за ритъм-китарата - точно както и в поп- и рок музиката). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPT0_T Отговорено Май 18, 2010 Share Отговорено Май 18, 2010 Малко странен въпрос , в народната музика в нормалните минори или мажори ли се свири , или в някаква разновидност ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Бицев Отговорено Май 18, 2010 Share Отговорено Май 18, 2010 ^ Тризвучията (аз говорех за акомпанимент с акорди) са 'нормални' мажори и минори. Мелодиите не са - използваните ладове (скали) биват доста разновидности. В раздел "Теория" на този форум е писано доста по въпроса; след това можеш да потърсиш из Гугъл с ключова дума 'ладове' и ще има да четеш до Коледа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MaPT0_T Отговорено Май 18, 2010 Share Отговорено Май 18, 2010 ^ Мерси много (: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts