Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Шасито е супер не е дебело.Даже снощи ппробих дупките за потенциометрите.Само дето си преебах Skill а на батерии.Изглежда двигателчето изпуши.Сега ще видя за резервни части.Ама както и да е гъзарията изисква жертви.Между другото не е толкова зор да се пробиват дупки в алуминий.Моделирането им става посредством хубав нож или шабар.За това не ме е грижа особенно умея го добре.Също така може да се ползва пробивен трион с нож за метал,реже го като шперплат.

• Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Отговорено

Valeri_pj

Какво става с проекта?

Не се хвалиш, не се оплакваш...

Да не те е натиснала кризата?

Тя като гледам никого не пропуска, но все пак открехни как върви усилвателя?

1525 посещения на темата говорят за определен интерес, не разочаровай публиката :hysterical: .

Отговорено
:) Тя че кризата си е криза си е така тя не отминава никого,особенно нас в по-малките градове.Не съм спирал с проекта.Шасито е готово.Закрепих трафовете,цоклите на лампите,предпазителите,двете ЦК ключета.Пуснах кабелчета от кадето мога за сега.По точно за отоплението и тия които ще отиват към платката.Платка още не съм направил,но това не е сложно.Има няколко момента,които ще ми дадат зор само-а по-точно туретите(там ще търся друг начин),трите кондензатора по 50мФ двоините и потенциометрите (гледах в разни сайтове ама май няма)общо взето е това.Лампи надявам се да намеря когато му дойде времето.Та за сега това съм свършил.Ако набарам апарат ще постна някоя друга снимка.
Отговорено (Редактирано)

Не е необходимо да имаш всичко наведнъж. Пусни най-напред захранването, измери какво дава, после крайното стъпало, и накрая предусилвателите.

Ще имаш достатъчно работа преди да стигнеш до монтажната плочка.

За нея:Намери дебел меден проводник - 2мм например, отрежи 10мм дълги парчета, прищипи ги в средата или по-към края, калайдисай ги и ги набий в отвори 2мм в гетинакса. Най-напред пробвай на ненужно парче, за да отработиш техниката. Ако си направиш приспособление, може да стане доста културно.

Например , ако направиш дорник с определена дълбочина и Ф2,2мм, във който да влизат парчетата проводник при набиването, винаги ще са с една височина.

Има и още пинизи, поогледай се!

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Да това с дорника го обмислях имам кабел 3мм дебел става идеално за целта.Захранването го пробвах работи добре.Уреда цифровия ми прави обаче номера и високото го мерих с волтмера на ДЦ клещите излезе както си беше около 400 волта.Отоплението обаче не го хваща.Трябва да намеря някой уред да го видя точно.

• 7 months later...
Отговорено

Ами платката за която говорихме е готова и седи за сега без да съм пробвал напреженията.Шасито и то си седи на библиотеката отгоре и сабира прах.Просто така се стекоха нещата че нямам никакво време за сега.