skary Публикувано Май 10, 2010 Публикувано Май 10, 2010 (Редактирано) Construction: bolt on Body wood: Basswood Top style: flat top Tuners: B.C. Rich die-cast Fretboard: ebony Frets: 24 jumbo Scale: 25 1/2” Bridge: Tune-o-matic Pickups: B.C. Rich B.D.S.M. Controls: 1 volume, 1 tone and 1 three-way toggle Click to see control diagram Special: Blood red diamond inlays and binding Color: Color: onyx Искам експертно мнение за китарката Редактирано Май 10, 2010 от skary Цитирай
liquid_death Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 Де да беше Neck through, mahogany... Хубава, ама не топ. Цитирай
Yves Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 Е те БС Рич сигурно само на къстъм шопа слагат mahogany. Тва Nato колко да е махагон...бая светло ми се види. Цитирай
skary Отговорено Май 10, 2010 Автор Отговорено Май 10, 2010 То от махагон (в най-клияр версията на дървото) има и в някои от видовете например:Bc rich Warlock It shadow, Bc rich NJ warbeast,Bc rich Dark arts FR, някои V-та,SoB Nj и т.н Цитирай
Inhuman Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Свирил съм на този модел. Дървото си е много добро дори и си върви перфектно с BDSM(broad dynamics sonically matched) пикъпите. Единственото нещо което не ми харесва на тази китара е това че е strings-thru body а като за BC rich без тремоло това е малко... странно поне за мен. Струва си китарата като за 270 евро. 1 от 10 китари пристигат незаземени и има шум...това се оправя лесно... но все пак дано не си този 1 Цитирай
Slacoth Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Много се пише наизуст. Не разбирам, защо търсите махагон в китара, предназначена за метъл? Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 ^ Че що да няма?! Кеф ти Зайфос, кеф ти Зак Уайлд, VMNT, Alexy ESP... Се махагоновици... И други има. Не мисля че е до метъл и не-метъл... Цитирай
liquid_death Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 ^^А защо не?! Хич не говоря наизуст! Точно махагон търся.И точно за метъл - дет, грайнд. Имам и съм имал китари от шперплат, липа, елша, махагон.С различни конструкции - болт от и нек тру.За мен най-доброто като звук си е махагон с нек тру.Кой каквото ще да си говори, всичко друго ми се чини на слух и състейн по-зле. ^ESP-то на Алекси е от елша. Цитирай
Slacoth Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Акустичните свойства на махагона (коментираме свойствата на материала, а търговсите трикове при китарите за момент ги забравяме) се характеризират с предразположение към възпроизвеждане на топъл и мек звук. Липсва така наречения BRIGHT SOUND, характерен даже ако щете и за липата от посочените горе примери. Ако една китара има някъде залепен махагонов фурнир, това далеч не и придава звученето, което би имала истинска махагонова китара. После конструкцията на китарата (например, както казваш нек тру) влияе много на произвеждания състейн, но използваната дървесина, едва ли е от такова значение при набримчен гейн. При съвременните екстремни стилове наистина се търси мега-мачкащ саунд, но аз съм привърженик единствено на старата дет метъл школа, където усещането за тежко звучене идва от аранжимента, а не от напомпания саунд. Ако си слушал например първите албуми на Malevolent Creation или Messiah, значи знаеш какво имам предвид. Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Махагон = як метЪл,това е доказа във форума не в тази тема Подкрепям колегата Марин,в тях има един куп китари коя от коя по различни и не се съмнявам в неговите думи. Аз лично съм свирил на Warlock най-високата серия,който е neck thru+махагон,ЕПа за т'ва си говорим.Тона му е като тон,състейна-иникален.Следващата ми китара определено ще е set neck,neck thru+mahagony Относно този модел-не съм виждал още такава,но по характеристиката съдя,че няма да е никак лош за парите,които му искат.Бих казал дори,че ще бие повечето китари в своя ценови клас.Пример мога да дам с моделите на Ibanez(да кажем grg170dx,аз пробвах DXL),които за по яки металургий "клякат" доста.Всъщност съм виждал такъв модел...само че с един двоен и добавен флойд.Един недостатък искам да спомена относно тази форма-на Warlock-a,който пробвах му се губеше баланса,предполагам и тази ще е на същия хал. Цитирай
abductor Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 Проблемът идва оттам, че от думите ви излиза, че за да свириш метъл китарата ТРЯБВА да е от махагон, което, естествено, не е вярно. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 (Редактирано) Акустичните свойства на махагона (коментираме свойствата на материала, а търговсите трикове при китарите за момент ги забравяме) се характеризират с предразположение към възпроизвеждане на топъл и мек звук.Липсва така наречения BRIGHT SOUND, характерен даже ако щете и за липата от посочените горе примери. Нямам впечатления за липата да дава "Bright sound". Пробвал съм поне няколко модела с липово тяло, тона е по-лек от плътния махагон, но пак е матов и "кишав". Единствените китари (които съм пипал за проба) и са били с ясен, бистър звук (аз му казвам ламаринен) бяха разни Страт-оригинали-репликати, предполагам с кленово тяло. Ест, център от клен на нек-тру китарите избистря доста звука който се получава от махагоновите страници. Абе, вижте си сами: ЦЪК ^ А, твърдения от рода на "За метъл китарата трябва да е от еди-си какво дърво", "За метъл китарата трябва да е с еди-си колко рога (но тогава не става за блус)" ги взимах сериозно общо взето докато не реших да си сменям предната китара... Редактирано Май 25, 2010 от Jorko_Beliata Цитирай
liquid_death Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 (Редактирано) ^^Няма ТРЯБВА в музиката.Просто махагона е най-доброто. ^^^ Скоро трябва да дойдеш пак има какво ново да ти покжа ^^^^ Акустичните свойства на махагона (коментираме свойствата на материала, а търговсите трикове при китарите за момент ги забравяме) се характеризират с предразположение към възпроизвеждане на топъл и мек звук.Липсва така наречения BRIGHT SOUND, характерен даже ако щете и за липата от посочените горе примери. Ако една китара има някъде залепен махагонов фурнир, това далеч не и придава звученето, което би имала истинска махагонова китара. Точно така.Топък и мек звук, който се балансира чудесно с Bright по природа адаптери, които се ползват за метъл.Примери - emg 81/85, gibson 500t, jackson j90, dimarzio x2n, d-activator, sd 12,13. Tези съм ги тествал и те са всичките с прилично количество високи, които ако се комбинират с дърво, което е с по-остър звук, става една ужасна резачка.Няма такава плътност, която е характерна за стила.Това е причината, дървото на избор да е точно махагона. После конструкцията на китарата (например, както казваш нек тру) влияе много на произвеждания състейн, но използваната дървесина, едва ли е от такова значение при набримчен гейн. Тотално грешно.Състейна на китарата е особено определящ.Наистина можеш като усилиш гейна да увеличаваш състейна, но пък започваш да замазваш звука - грешно е като тактика.Състейн може да се увеличи и със специални състейнъри, но и това не е усобено удачно, като се има предвич, че просто е можело да се подбере правилното дърво с правилна конструкция.Конструкцията е ужасно определяща.Всеки можещ да си го позволи, метъл китарист би избрал китара с нек-тру или сет-нек, пред болт он.Просто е въпрос на финансии и няма нищо общо с рекламни кампании и маркетингови номера... При съвременните екстремни стилове наистина се търси мега-мачкащ саунд, но аз съм привърженик единствено на старата дет метъл школа, където усещането за тежко звучене идва от аранжимента, а не от напомпания саунд. Съжелявам но и тук не мога да се съглася.Албума Joe Black не е ли с напомпан саунд?Да наистина, не е от първите, ама показва чрез по-модерни за времето си техники, какъв им е саунда.И двете групи, които спомена свирят с китари с хай-гейн, който си е доста напомпан хай-гейн.Има разлики в записването им в различните години, но хай-гейна си остава. Нека не вкарваме повече в оф-топик.Автора на темата пита за китарата и моето мнение е: Добра за парите си, но не е най-доброто за стила, за който е направена. Редактирано Май 25, 2010 от liquid_death Цитирай
Slacoth Отговорено Май 25, 2010 Отговорено Май 25, 2010 (Редактирано) После конструкцията на китарата влияе много на произвеждания състейн. Тотално грешно.Конструкцията е ужасно определяща. нО КОМЕНТ Редактирано Май 25, 2010 от Slacoth Цитирай
Recommended Posts