a_panov Публикувано Май 9, 2010 Share Публикувано Май 9, 2010 Издирва се из архивите... Една красавица! Здравейте Прегледах актуалните производствени листи на БиСиРич, Джаксон, Иванец и други но не намерих тая китарка като тяло! От едно време съм пипал само китари с 22 позиции и тая е с 22. Сега фирмите произвеждат някакви с подобни форми но не и тази и бутат по 24 позиции. Имам два въпроса: 1. Кой е модела и коя е фирмата оригинално от която идва модела? На едно място пишат:The Jackson Warrior. An aggressive looking body consisting of four pointy ends designed in-house. The Ibanez Xiphos and B.C. Rich Stealth (the original) are similar, except the points are more rounded, and have a different shaped headstock. Пишат че стелта е оригинален но не намирам това тяло по картинки в интернет! 2. Някой в София има ли подобна с 22 позиции и ще ми даде ли да я "опитам"? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Май 9, 2010 Share Отговорено Май 9, 2010 Ето го стелта и най-изтъкнатия му ползвател. Ако те интересува повече по темата виж тази тема, има много интересни твърдения. В борбата за първото място са намесени и Charvel, Carvin, Dean и още други. Обаче май никой не може да каже кое е първото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Май 9, 2010 Автор Share Отговорено Май 9, 2010 BC Rich Stealth Jackson Warrior Ibanez Xiphos Това са сега актуалните модели ама аз искам да пробвам тая червената китара дето е на най-горната снимка. Ако някой има подобна нека да ми пише, дето се казва даже ще си платя масрафа да му я чуя и да видя дали ми е удобна! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Май 9, 2010 Share Отговорено Май 9, 2010 (Редактирано) Ако отворите сайта на ESP ще видите същия модел(като червената,свалете каталога за 2010)Води се ESP GUS G. и е с 22 прага,тялото е Alder. Всяка уважаваща себе си фирма прави тези Х-форми,например като горе споменатите.Аз имам стелт правен от лютиер,верно изработката е пълен шит,но формата си е форма...пак бих си купил такава китара(да ама не,аз съм левичар и такива бройки не съм виждал сериино) Относно изпълнението на Jackson,държах в ръцете си преди 5 години такава,естествено не беше лефти,но работата е същата като стелта(в смисъл формата е пак толкова удобна).От всички Х-форми на всички марки китари ти препоръчвам или Xiphosa,кратка истоя или новия 7 струнен ,който доста хора заплюха в тема пусната от мен не много отдавна. Xiphosa има и 7 струнен вариант ако не се лъжа и се използва от китариста на necrophagist,Muhamed,за доста технична и бърза музика. Редактирано Май 9, 2010 от Necrophagist Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a_panov Отговорено Май 9, 2010 Автор Share Отговорено Май 9, 2010 Аааа баш! Е точно ESP не ги бях гледал да си призная. Е точно това търся! Аз си падам малко серсемин... дет има една приказка на крив х... космите му пречат. Ама до сега не съм имал свястна китара! Отивам в магазина, фащам китара за 1120 лева и сички ми викат тая е супер а на мене нещо ми бърка в гъ... по червото навътре. Как да им обясня че не е за мене тая китара. Имал съм 4-5 или 6 китари и една с една си не е както трябва. Сега съм си запазил месец Август във фирмата KD basses да ми направят нещо между страт и суперстрат. Нещо като на долната снимка с Джаксънова глава и много доизкусорявки. Проекта съм го кръстил "Фиданка 2". Преди много време съм свирил на една "Фиданка" която беше hand made и беше перфекната китара която съм пипал. Та нейната форма беше като на ЕSP-то и 22 позиции. Благодаря ви за съдействието! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asdfguy Отговорено Май 10, 2010 Share Отговорено Май 10, 2010 Dean ML 80 също е доста близко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Цеко Отговорено Май 14, 2010 Share Отговорено Май 14, 2010 Jack & Danny JD-V200 Мисля, че е приблизително същата По-здрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts