7thString Публикувано Май 8, 2010 Публикувано Май 8, 2010 Напоследък се впускам в разни опити да попявам, даже и казват хората, че не било толкова зле, но едно нещо не мога изобщо да му хвана спатиите- как се "управлява" вибратото? Успявам да изкарам някакво вибрато като нарочно се "спирам" да дишам за момент и повтарям това много бързо, но не вярвам това да е начина. Това, което успявам да направя е винаги с една и съща честота(скорост ако щете), която много трудно успявам да контролирам. Ако някой знае уроци (в най-добрия случай нещичко в youtube), което да помогне за упражняване на тази работа, ще съм благодарен да споделите, пък барем се получи Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Вече имаше подобна тема: тази И в нея беше се спомена и това упражнение, което сега изкопах от тубата: Обаче това не е единственият начин. Прави се и с дишане, особено за тоновете, които резонират в гръдния кош, като диафрагмата контрахира равномерно и ефектът на вибратото се получава поради изпускането на различни количества въздух през гласните връзки. Не прекъсвай въздушната струя, обаче, това рязко привеждане на гласните връзки в покой и после - атака, и пак така, ги... уморява и те загрубяват. Аз не съм правила такива упражнения, споделям опит от позицията на човек, който се самонаблюдава СЛЕД като вече е постигнал желания ефект. Проблемът при мен е, че преди това не съм могла да координирам и стиковам гласовия си апарат като едно цяло. Едва след като той заработи, тогава "усетих" къде генерирам работното напрежение. Така де, отде да знам какво се прави с тая диафрагма, като не си я виждам. (То ръцете, дето си ги виждам, доста често ми пречат, та какво остава за диафрагми, ларинкси, глотиси и баба му... ) Цитирай
Jem0 Отговорено Юни 3, 2010 Отговорено Юни 3, 2010 Здрасти, Истината е, че вибратото се получава от свиването и отпускането на мускулите около ларинкса (или гласовата кутия, кутията, в която се намират гласните ти връзки) и над него. Диафрагмата участва в по-малка степен или изобщо не участва. Пиши ми в лични да ти пратя видео, което ясно го показва. Упражнения за вибрато има много. Може да говорим и в скайп. И - вибратото се развива, ако не се случва естествено. Не е трудно да се постигне. Успех! Цитирай
wqwrrr Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 Brett Manning - Mastering vibrato. Не съм сигурен дали струва 400-те долара, които искат, но можеш да го намериш и за по-малко; на мен ми помогна. Цитирай
7thString Отговорено Август 10, 2010 Автор Отговорено Август 10, 2010 Сега ще изтегля и прегледам Благодаря Цитирай
karapetkov Отговорено Август 10, 2010 Отговорено Август 10, 2010 Не съм сигурен дали струва 400-те долара, които искат, но можеш да го намериш и за по-малко. Определено. :punk_guitar: Цитирай
Recommended Posts