Jump to content
Българският форум за музиканти

wqwrrr

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от wqwrrr

  1. wqwrrr

    Mogami кабели

    За Canare също съм чувал, но ми се стори още по-трудно да ги намеря. Също приемам идеи за тях.
  2. wqwrrr

    Mogami кабели

    Защото са кабели, които се използват в повечето професионални студиа и смятам, че ще бъдат дългосрочна инвестиция. Благодаря за линка, единствено не намирам микрофонните кабели на този сайт.
  3. wqwrrr

    Mogami кабели

    Как мога да се сдобия с продуктите на Mogami Cables Platinum - ако съм от София? Интересуват ме инструментални, микрофонни и кабели за говорители. Има ли магазин, български или не, където мога да ги поръчам?
  4. Pacemaker е полезен плугин. Нещо което несъмнено ще ти допадне е JamVOX, проучи го.
  5. Brett Manning - Mastering vibrato. Не съм сигурен дали струва 400-те долара, които искат, но можеш да го намериш и за по-малко; на мен ми помогна.
  6. Виждам, че вече има подобна тема, затова реших да не отварям нова. И аз имам подобен проблем - намира ми се един Digitech RP350, чието захранване е в неизвестност. Под мястото за свързване пише 9V AC, 1.3A; което разбирам какво значи, но гугъл не можа да ми покаже български магазин, където да намеря подобно захранване. Та, въпросът ми е има ли начин да го подкарам и къде да търся?
  7. Виждам, че темата вече е дискутирана, но ми се струва, че ми трябва малко по-ефективно решение. Като за начало - имам малка 4х4 метра квадратна стая с отвратителна акустика. Целта ми е тя да стане приемлива най-вече за миксиране с near-field монитори, слушане на музика и може би дори запис на вокали, евентуално и ако е възможно. След време, когато сложа големи и говорители в стаята, може би ще се пробвам и в мастерирането. Има две изцяло голи стени, една, заета от голям прозорец и четвърта, заета изцяло от масивна отворена библеотека, пълна с книги. По таванът няма нищо, за пода не се сетих за нищо друго, освен стандартен килим. Говорителите са - два стандартни монитора, разположени в единия край на стаята, в ъгъла, където е и компютъра. Освен тях, има и 5.1 система, на която слушам музика, в скоро време ще има и две големи колони, централно в края на стаята. Въпросът ми, към хората, които наистина имат опит и разбират, е какво може да се направи, така че да постигам професионални резултати? Дали да пробвам сам да си сглобявам пана, да търся акустичен консултант (колко взимат и кого можете да ми препоръчате?) или да купя нещо готово от магазина? До колкото четох от различни източници ми трябват пана, дефюзери, блокове за ъглите, както и бас трапове. Къде мога да намеря такива неща и на каква цена? Или материали за сглобяването им? Къде да ги намеря всъщност май е най-важният ми върпос. Сдобих се с E. Alton Everest - "The master handbook of acoustics" и Rod Gervais - "Home Recording Studio - Build It Like the Pros". Какво друго би могло да ми помогне?
  8. Ми щом казваш без пари, нека си пробвам и аз късмета. Със здраве.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.