serengeti Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Чух семплите и не искам да излеза като големия разбирач , но при този ефект се получава едно състояние като нойз гейт при което се губи част от обема на изкривяването - малко грачи,и според мен не са му това максималните възможности. Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 9, 2010 Автор Отговорено Май 9, 2010 ^ толкова си прав че няма на къде просто...Съжелявам за лошите семпли,прекарвах микрофона през пулт,който е имал проблем и средите ги нямаше никакви...Съжелявам,ако може дори модераторите да разкарам предните 2 поста с траковете Така,ето нещо което е доста по-добре според мен,но искам да кажа,че звука който постигам в нас е доста приятен да не кажа доста близко до лампа А на записите все не мога да го направя както трябва Цитирай
serengeti Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 Браво,сега е съвсем различен семпъла-плътен и красив звук.Трябва някой път като идваш към София да сборим твоя DST,само че на моя още не съм му измислил име.Пробвах с Dr.KILL но докато чистих кутията с обезмаслител да залепя буквите влезе от течността вътре и се наложи лек ремонт,предимно с сешоара....(Има си характер проклетията).Та засега отлежава в шкафа,трябва да остане малко време.Но като съм готов ще се обадя. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 (Редактирано) Така, така @serengeti, Десо, много ме радвате Тук се казаха много истини.Сега за ефекта: Волтажа на първо стъпало дава характера на звука.Там настройката е по вкус.Ако ще се свири с по-малко гейн, което за ефекта е напълно възможно, то по-висок волтаж. Трето стъпало: Оригинално с 39к, а по схема 3,9к Разбира се нека не забравяме, че триода и транзистора толкова се различават, че даже не си приличат, но все пак 3,9 по мой вкус е малко - нека дигнем от масата още малко - примери 10к, 22к, дори и 39 к.Моя личен избор е около 22к Пето стъпало - същия проблем.100к е прекалено много, около 30-тина е ок. За сравнение, човек може да вземе волтажите на DR и да си извади коефиециенти помежду им, чрез които , спазвайки тези коефициенти, да биасне своя ефект.После ако нещо не му харесва - доизкосуряване. Разликата в звука с увеличаване на волтажите е в намаляване на отзвучаването(така да се изразя) и гейна.Същия ефект се използва при 5150 със студеното биасване на крайното стъпало.Така се постига по-добър контрол при свирене с много гейн.И пак подчертавам, че тези неща са въпрос на вкус. Споделих доста неща, които са ми отнели около 2 години тестове, така че сега е момента да ме зарадвате и да дооправите ефектите си, защото Др Бууги може много! п.с. Десо, запиши семпъла, като микрофона е позиция между дъст капа и коун-а, on axis, на 10 санта от мембраната.Говорителя вярвам е в кутия, closed back.Моля не ползвай никакво EQ(от миксер или софт).Само така ще е информативен за нас семпъла Редактирано Май 10, 2010 от liquid_death Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 10, 2010 Автор Отговорено Май 10, 2010 благодаря ти Марине Ето запис на 1.5 метра от кабинета,между периферията и центъра,утре и по-близо,че комшиите им продухах ушите Цитирай
serengeti Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 (Редактирано) Бат Марине мерси за благите думи - стопляш ми душата дет се казва....А сега за биаса явно доста хляб има да изручам в "ефектостроенето" но добре че има такива добри хора като теб (тук търся емотикона за дълбок поклон)Ще се постарая да представя добър резултат до 2 седмици защото много се разлигави работата.Ха сега ми дойде нова идея за име не Dr.Kill а Dr.Mass Kill Редактирано Май 10, 2010 от serengeti Цитирай
liquid_death Отговорено Май 10, 2010 Отговорено Май 10, 2010 ^^ Убу, убу Утре чакам близък запис ^Името много ми допадна Цитирай
liquid_death Отговорено Май 11, 2010 Отговорено Май 11, 2010 Нещо ама хич не е като хората.Може би микрофона или говорителя.Не знам, но знам че трябва да звучи по-добре и предполагам че на живо си звучи ок, но записа... Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 11, 2010 Автор Отговорено Май 11, 2010 абе аз съм доста слаб с тия записи да ти кажа,трябва да се видим и да ми покажеш кое как става Пък и микрофона прекарвам през пулт,който не ми вдъхва доверие и всеки път звука е различен...Иначе на живо спред мен звучи доста добре,но записите... Цитирай
Recommended Posts