Jump to content
Българският форум за музиканти

Тама - откъде?


Recommended Posts

Кой в София продава барабани Тама? Търся комплект Superstar Custom (както си идва стандартно, със стойки, без чинели). Евентуално може и подобен (от същия клас) комплект на Pearl, Yamaha или DW, но предпочитам Tama.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Темата ти е за раздел купувам-продавам и сигурно ще я преместят :godbless:

 

ето ти няколко неща подредени по качество на офертата

 

Pearl MMX

Yamaha Beech Custom

Tama Rockstar

Tama Swingstar

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може и да е за Купувам-продавам, но по-скоро ме интересува официален магазин или вносител от който може да се купи, не толкова конкретна оферта на старо защото едва ли ще се намери точно това което търся, все ще е някакъв компромис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, верно малко скъпичко идва от visiarts - горе-долу колкото да си купя билет за самолета до Щатите, да си ги купя барабаните от там, да си платя свръх-багаж за самолета, и после мито + 20% ДДС. Някъде пак толкова ще ми излезе.

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yamaha или DW

иееее , и каква съпоставка само. ако знаеш цените на най-евтините модели на ДиДабул какви са, колкото 2 сета от висок клас на Ямаха. не си мисли че като са по скъпи са по-добри. а колкото до ТАМА , в БГ трудно се внася, има нмякаква фирма/търговец в Благоевград , преди време бях дала линк към сайта, ама сега не ми се търси=> потръси ти . само да ти кажа че не излиза евтино да си ги докараш до тук. и ако ще си взимаш ТАМА ,а няма да има надпис Starclassic за мен не си заслужава, в БГ най-добре се харчи марката Yamaha, модела Stage Custom, напълно заслужено , поне във варненският Динакорд за последните 2 години аз съм видяла как смениха на щанда над 10 сета от този модел,а половината барабнисти във форума имат или са имали(в мое лице) този модел . Premier Cabria също е отлична алтернатива. със Sonor положението е същото като с ТАМА , нямат си официален и добър вносител. за Пърл, какво да говорим , освен в едно студио в Добрич преди време и в един магазин във Варна аз модел различен от Export не съм виждала по нашите ширини. сигурно има, добра марка са,въпреки че не ги харесвам много, ама и на тая марка и липсва приличен вносител. мизерия..... :twisted:

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията, аз самият не свиря на барабани и не разбирам толкова, но в Щатско съм виждал и Starclassic и Rockstar/Superstar серията на Tama, и останах с впечатление че са сравними като качество (Starclassic имаха по-красиви финиши, бърст) и хардуер. И въобще, не съм виждал всичките изброени по-горе на живо, но лично на мен Тама като че ли повече ме грабнаха от Ямаха или Пърл. Бих взел Starclassic само ако някой ми го предложи на цена близо до американската, иначе ми идва прекалено скъпо и ще трябва да се задоволя със Superstar. Много ме е яд че като се връщах от Щатско не си донесох един сет от там, хем с цял контейнер се върнах... но както и да е, това е минало, сега трябва да намеря от тук, ако и да е по-солена цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Впрочем Yamaha Stage Custom е добър вариант, колко горе-долу им искат Динакорд (че на сайта им не видях да предлагат барабани изобщо)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз моите ги взех преди година и половина за 904 EUR...сега мисля че са около 1100 EUR някъде. Може да отидеш в новия магазин на Динакорд (специализиран е за барабани най-вече) и да разгледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за модела с новите машинки са по евтини , под 2000лв са. вече ако искаш със металните машинки цената отива до 2100лв. цените малко се местят с всеки получен каталог. аз лично незнам каква съществена разлика има м/у двата модела освен че новите Noveau са матови, с плаващи машинки и имат матови модели . мисля че и корпосите им са по тънки , но не мога да претендирам за достоверност,понеже го карам на спомени от бързо прехвърляне на някакви списания

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Noveau(моите са такива) освен машинките се различават от стандартните по дълбочината на томовете...noveau са с по-плитки томове 8x10, 10x12 и т.н.

 

По принцип на теория(а и на практика) плитките томове освен, че са по удобни за хората, които се кефят да си слагат томовете ниско, са и по верни като тон(затова доста джаз барабанисти свирят с такива), но за сметка на това са чувствително по тихи от дълбоките(които пък са доста разпространени в рока).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9b8c164f382b0286309e3503b42f7c01.jpg

 

това е твоят избор , ма зависи какви пари си решил да пръснеш ;)

 

коко, браво. верно това са разликите м/у двата модела. можеи други да има. стаите са 9 пластови с външен бреза. а новите стейджове са 8 пластови с външен бреза(лакирани) или дъб(матови) .

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези ли говорим?

Yamaha Stage Custom Nouveau

 

Хм, остава да видим колко ще им искат Динакорд... къде е този магазин, не е онзи на 5-те кьошета, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам че Ямаха тарикатски са си спестили единия стенд (за големия том), използват този за чинела... това дали е проблем или предимство?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.