explorer Публикувано Февруари 3, 2006 Публикувано Февруари 3, 2006 Кой в София продава барабани Тама? Търся комплект Superstar Custom (както си идва стандартно, със стойки, без чинели). Евентуално може и подобен (от същия клас) комплект на Pearl, Yamaha или DW, но предпочитам Tama. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Темата ти е за раздел купувам-продавам и сигурно ще я преместят ето ти няколко неща подредени по качество на офертата Pearl MMX Yamaha Beech Custom Tama Rockstar Tama Swingstar Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 Ами може и да е за Купувам-продавам, но по-скоро ме интересува официален магазин или вносител от който може да се купи, не толкова конкретна оферта на старо защото едва ли ще се намери точно това което търся, все ще е някакъв компромис. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Пробвай тогава тука ама е доста скъпичко.... или тука Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 Благодаря, верно малко скъпичко идва от visiarts - горе-долу колкото да си купя билет за самолета до Щатите, да си ги купя барабаните от там, да си платя свръх-багаж за самолета, и после мито + 20% ДДС. Някъде пак толкова ще ми излезе. Цитирай
AccesS Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 (Редактирано) Yamaha или DW иееее , и каква съпоставка само. ако знаеш цените на най-евтините модели на ДиДабул какви са, колкото 2 сета от висок клас на Ямаха. не си мисли че като са по скъпи са по-добри. а колкото до ТАМА , в БГ трудно се внася, има нмякаква фирма/търговец в Благоевград , преди време бях дала линк към сайта, ама сега не ми се търси=> потръси ти . само да ти кажа че не излиза евтино да си ги докараш до тук. и ако ще си взимаш ТАМА ,а няма да има надпис Starclassic за мен не си заслужава, в БГ най-добре се харчи марката Yamaha, модела Stage Custom, напълно заслужено , поне във варненският Динакорд за последните 2 години аз съм видяла как смениха на щанда над 10 сета от този модел,а половината барабнисти във форума имат или са имали(в мое лице) този модел . Premier Cabria също е отлична алтернатива. със Sonor положението е същото като с ТАМА , нямат си официален и добър вносител. за Пърл, какво да говорим , освен в едно студио в Добрич преди време и в един магазин във Варна аз модел различен от Export не съм виждала по нашите ширини. сигурно има, добра марка са,въпреки че не ги харесвам много, ама и на тая марка и липсва приличен вносител. мизерия..... :twisted: Редактирано Февруари 3, 2006 от AccesS Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 Благодаря за мненията, аз самият не свиря на барабани и не разбирам толкова, но в Щатско съм виждал и Starclassic и Rockstar/Superstar серията на Tama, и останах с впечатление че са сравними като качество (Starclassic имаха по-красиви финиши, бърст) и хардуер. И въобще, не съм виждал всичките изброени по-горе на живо, но лично на мен Тама като че ли повече ме грабнаха от Ямаха или Пърл. Бих взел Starclassic само ако някой ми го предложи на цена близо до американската, иначе ми идва прекалено скъпо и ще трябва да се задоволя със Superstar. Много ме е яд че като се връщах от Щатско не си донесох един сет от там, хем с цял контейнер се върнах... но както и да е, това е минало, сега трябва да намеря от тук, ако и да е по-солена цената. Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 Впрочем Yamaha Stage Custom е добър вариант, колко горе-долу им искат Динакорд (че на сайта им не видях да предлагат барабани изобщо)? Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Ми аз моите ги взех преди година и половина за 904 EUR...сега мисля че са около 1100 EUR някъде. Може да отидеш в новия магазин на Динакорд (специализиран е за барабани най-вече) и да разгледаш. Цитирай
AccesS Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 (Редактирано) за модела с новите машинки са по евтини , под 2000лв са. вече ако искаш със металните машинки цената отива до 2100лв. цените малко се местят с всеки получен каталог. аз лично незнам каква съществена разлика има м/у двата модела освен че новите Noveau са матови, с плаващи машинки и имат матови модели . мисля че и корпосите им са по тънки , но не мога да претендирам за достоверност,понеже го карам на спомени от бързо прехвърляне на някакви списания Редактирано Февруари 3, 2006 от AccesS Цитирай
tupoto kopele Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 Noveau(моите са такива) освен машинките се различават от стандартните по дълбочината на томовете...noveau са с по-плитки томове 8x10, 10x12 и т.н. По принцип на теория(а и на практика) плитките томове освен, че са по удобни за хората, които се кефят да си слагат томовете ниско, са и по верни като тон(затова доста джаз барабанисти свирят с такива), но за сметка на това са чувствително по тихи от дълбоките(които пък са доста разпространени в рока). Цитирай
AccesS Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 (Редактирано) това е твоят избор , ма зависи какви пари си решил да пръснеш коко, браво. верно това са разликите м/у двата модела. можеи други да има. стаите са 9 пластови с външен бреза. а новите стейджове са 8 пластови с външен бреза(лакирани) или дъб(матови) . Редактирано Февруари 3, 2006 от AccesS Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 За тези ли говорим? Yamaha Stage Custom Nouveau Хм, остава да видим колко ще им искат Динакорд... къде е този магазин, не е онзи на 5-те кьошета, нали? Цитирай
AccesS Отговорено Февруари 3, 2006 Отговорено Февруари 3, 2006 (Редактирано) за мен лично това са цветовете . Редактирано Февруари 3, 2006 от AccesS Цитирай
explorer Отговорено Февруари 3, 2006 Автор Отговорено Февруари 3, 2006 Гледам че Ямаха тарикатски са си спестили единия стенд (за големия том), използват този за чинела... това дали е проблем или предимство? Цитирай
Recommended Posts