Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара - избор


richo

Recommended Posts

Здравейте

Искам да ми помогнете да си избера китара...

Колебая се между 2 китари - електро-акустична и електро-класическа..

Не съм сигурен каква е разликата в звука, но искам да свиря сола, а не само акорди (примерно stairway to heaven, nothing else matters...)

Коя китара е за това?

 

това са китарите:

http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg

 

http://rockshock.eu/index.php?page=shop.pr...t&Itemid=53

 

и друго.....китара с електроника е също като без, но има опцията да се включи в кубе и ако не е включена към кубе, няма разлика с обикновена, нали? :Д

Редактирано от richo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано...На нито една от двете няма да можеш да свириш солата, които искаш...но от друга страна пътя до тях е дълъг и не е от особено значение на какво ще започнеш. Погледни стартовите пакети на squier, може там да си харесаш нещо :unsure:

И...свирене, много свирене :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да погледнеш и стартовите пакети на Washburn, Ibanez, Stagg и останалите фирми също, разбира се, даже ти препоръчвам да пробваш всичко, което можеш, преди да решиш. В общи линии, наистина, солата, предназначени за електрическа китара си искат електрическа, макар, че не е невъзможно да се изсвирят и на акустична.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих избрал тази с металните струни,но това си е лично предпочитание.На металните струни може да се бендва,звучи по-силно и ярко в общия случай и звука ми харесва повече,грифа е по-тясен и лично за мен по-удобен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

всичко зависи от твоите предпочитания. аз лично намирам електрическта китара къде по-удобна за свирене от акустичната и дефакто започнах да ставам по-сериозен тогава, когато взех електричката. срещал съм хора, които пък са свирили няколко години на електрическа и сега искат да свирят само на акустична. това над което може да се замислиш е звука, който ще изкарва инструмента. поне по мое виждане когато искаш да свириш рок и заедно с това чуваш рок (демек дисторшън) някак целия процес на обучение става много по-забавен и лесен. аз исках да свиря пънкарии, когато започнах и бях научил една две песни на акустична, но когато включих електрическата и ги издрънках с дисторшън за пръв път и съседа дойде да види що е то, дет ще му събори къщата, то тогава усетих силата, която притежава електрическата китара и се влюбих в нея. това беше моята заробявка. твоята може да е коренно различна и да стигнеш до заключение, че акустичната китара е твоя инструмент. затова те съветвам да опипаш всички китари из магазините, които ти хващат окото и да избереш това, което ти подхожда най-добре и като стил и като чувство.

а относно последния ти въпрос ако съм разбрал правилно питаш дали електрическата звучи като акустичната, когато не е включена в усилвател. еми и да и не. от една страна това пак са струни, които си имат специфичен звън и наподобяват акустична. от друга звука е доста по-тих, плосък и няма специфичния плътен тон на дървената камера, която образува тялото на акустичната китара. тялото на акустичната играе роля на усилвател и усилва по свой специфичен начин. затова при електрическата, която няма камера (освен ако не е някоя semi-acoustic, демек изглежда като електрическа, но има и камера, наричат ги още джаз китари) усилвателя е нужен.

ако можеш вземи някой с теб, който вече може да свири или помоли някой от продавачите в магазините да ти направят сравнение (обикновено могат да свирят) между акустична и електрическа с една и съща песен, примерно stairway to heaven, за да чуеш директно каква е разликата в звука на двата инструмента и къде точно се ограничават съответните инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са напълно различни инструменти. Щом искаш да свириш сола, вземи си китара, на каквато се свирят тез сола, дето искаш да ги свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите..

като питах за разликата между класическа и такава с електроника, нямах предвид електрическа, а класическа китара с вградена електроника.....

изборът наистина стана труден...бероятно наистина ще взема някай с мен в магазина:) мерси:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти кажа за разликята между уестърн китара и същата с вграден микрофон (активна електроника). Във втория случай все едно имаш две китари. Не можеш да я включиш в ампа и да надуеш гейна, но за блус красива музика става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Брат, дошла ти е биричката вповече.

 

И да не съм хептен офтопик - към автора, вземи прочети това-онова из форума. По темата е писано безброй пъти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.