richo Публикувано Април 28, 2010 Share Публикувано Април 28, 2010 (Редактирано) Здравейте Искам да ми помогнете да си избера китара... Колебая се между 2 китари - електро-акустична и електро-класическа.. Не съм сигурен каква е разликата в звука, но искам да свиря сола, а не само акорди (примерно stairway to heaven, nothing else matters...) Коя китара е за това? това са китарите: http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg http://rockshock.eu/index.php?page=shop.pr...t&Itemid=53 и друго.....китара с електроника е също като без, но има опцията да се включи в кубе и ако не е включена към кубе, няма разлика с обикновена, нали? :Д Редактирано Април 28, 2010 от richo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richo Отговорено Април 28, 2010 Автор Share Отговорено Април 28, 2010 само дето съм в грешка с акустичната от линка - всъщност няма електроника... но няма значение.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepi01 Отговорено Април 28, 2010 Share Отговорено Април 28, 2010 Честно казано...На нито една от двете няма да можеш да свириш солата, които искаш...но от друга страна пътя до тях е дълъг и не е от особено значение на какво ще започнеш. Погледни стартовите пакети на squier, може там да си харесаш нещо И...свирене, много свирене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 28, 2010 Share Отговорено Април 28, 2010 Можеш да погледнеш и стартовите пакети на Washburn, Ibanez, Stagg и останалите фирми също, разбира се, даже ти препоръчвам да пробваш всичко, което можеш, преди да решиш. В общи линии, наистина, солата, предназначени за електрическа китара си искат електрическа, макар, че не е невъзможно да се изсвирят и на акустична. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Април 28, 2010 Share Отговорено Април 28, 2010 Аз бих избрал тази с металните струни,но това си е лично предпочитание.На металните струни може да се бендва,звучи по-силно и ярко в общия случай и звука ми харесва повече,грифа е по-тясен и лично за мен по-удобен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 всичко зависи от твоите предпочитания. аз лично намирам електрическта китара къде по-удобна за свирене от акустичната и дефакто започнах да ставам по-сериозен тогава, когато взех електричката. срещал съм хора, които пък са свирили няколко години на електрическа и сега искат да свирят само на акустична. това над което може да се замислиш е звука, който ще изкарва инструмента. поне по мое виждане когато искаш да свириш рок и заедно с това чуваш рок (демек дисторшън) някак целия процес на обучение става много по-забавен и лесен. аз исках да свиря пънкарии, когато започнах и бях научил една две песни на акустична, но когато включих електрическата и ги издрънках с дисторшън за пръв път и съседа дойде да види що е то, дет ще му събори къщата, то тогава усетих силата, която притежава електрическата китара и се влюбих в нея. това беше моята заробявка. твоята може да е коренно различна и да стигнеш до заключение, че акустичната китара е твоя инструмент. затова те съветвам да опипаш всички китари из магазините, които ти хващат окото и да избереш това, което ти подхожда най-добре и като стил и като чувство. а относно последния ти въпрос ако съм разбрал правилно питаш дали електрическата звучи като акустичната, когато не е включена в усилвател. еми и да и не. от една страна това пак са струни, които си имат специфичен звън и наподобяват акустична. от друга звука е доста по-тих, плосък и няма специфичния плътен тон на дървената камера, която образува тялото на акустичната китара. тялото на акустичната играе роля на усилвател и усилва по свой специфичен начин. затова при електрическата, която няма камера (освен ако не е някоя semi-acoustic, демек изглежда като електрическа, но има и камера, наричат ги още джаз китари) усилвателя е нужен. ако можеш вземи някой с теб, който вече може да свири или помоли някой от продавачите в магазините да ти направят сравнение (обикновено могат да свирят) между акустична и електрическа с една и съща песен, примерно stairway to heaven, за да чуеш директно каква е разликата в звука на двата инструмента и къде точно се ограничават съответните инструменти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Това са напълно различни инструменти. Щом искаш да свириш сола, вземи си китара, на каквато се свирят тез сола, дето искаш да ги свириш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
richo Отговорено Април 29, 2010 Автор Share Отговорено Април 29, 2010 благодаря за отговорите.. като питах за разликата между класическа и такава с електроника, нямах предвид електрическа, а класическа китара с вградена електроника..... изборът наистина стана труден...бероятно наистина ще взема някай с мен в магазина мерси Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 Мога да ти кажа за разликята между уестърн китара и същата с вграден микрофон (активна електроника). Във втория случай все едно имаш две китари. Не можеш да я включиш в ампа и да надуеш гейна, но за блус красива музика става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Април 29, 2010 Share Отговорено Април 29, 2010 ^Брат, дошла ти е биричката вповече. И да не съм хептен офтопик - към автора, вземи прочети това-онова из форума. По темата е писано безброй пъти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts