Венцислав Върбанов Публикувано Април 28, 2010 Публикувано Април 28, 2010 (Редактирано) Мисля да си купувам нова ел. акустична китара. Бюджета в който смятам да се побера е до 300 лв. Засега съм се спрял на STAGG SW203CETU-BK. Китарата е с активна електроника. Глава на грифа и тяло са от палмово дърво. Дървото на грифа и струнника са от клен. Ключовете са маслени. С 20 позиции. Метални-бронз струни. 4 лентов еквилайзер и вграден тунер за настройка на китарата. Китарата в БГ е на цена от 280 лв. Моля за мнение, понеже съм чувал доста негативни мнения за STAGG. Но аз съм на друго мнение след като чух този звук: цъкни тук. Ще се радвам, ако някой ми даде бърз отговор на въпроса. Редактирано Април 28, 2010 от Венцислав Върбанов Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 28, 2010 Отговорено Април 28, 2010 (Редактирано) Ами... китарите са евтини и като всички евтини китари си имат недостатъци, а и има шанс човек да попадне на бройка, която не е съвсем ОК, или пък на такава, която малко или много да се поизметне с времето. Не мисля, обаче, че това е нещо характерно за Stagg непременно, а напротив, характерно е за всички евтини китари. От тази гледан точка, мисля че китарката струва парите си. Повече не мога да ти кажа, понеже не съм пророк . Ако я избереш с човек, който разбира достатъчно и знае какво търси, шансовете да вземеш по-кофти бройка намаляват. Редактирано Април 28, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Венцислав Върбанов Отговорено Април 29, 2010 Автор Отговорено Април 29, 2010 Благодаря за отговора. Просто ме интересуваше дали някой от хората тук във форума не е хващал този модел в ръка. Китарата и сам мога да я преценя, но реших да попитам, защото най близкият магазин до гр. Силистра е на 120 километра в гр. Русе. Там съм сигурен, че я имат в наличност понеже са вносители на STAGG. Нали знаете, че Българина обича да разбере всичко за стоката преди да похарчи парите. Цитирай
mfutbol Отговорено Април 29, 2010 Отговорено Април 29, 2010 Аз имам Stagg SW206 и съм много доволен. Разбира се, не е кой знае какво но определено си струва. Колкото до модела, за който ти говориш, гледал съм много клипове в youtube и звукът е същият като на мойта китара. Щом си се спрял до 300лв, би трябвало да ти свърши работа Цитирай
Recommended Posts