Jump to content
Българският форум за музиканти

Response - Тази, която


Elly

Recommended Posts

Здравейте!

 

С риск да се окаже, че е трябвало да си ъпдейтна старата тема за аудиото, все пак пускам нова.

 

Без много приказки, споделям с вас линка по-долу.

И всичката ни благодарност към Краси за времето, настроението, ентусиазма, купона, майсторлъка, музиката, снимките, търпението, хубавото време и като резултат - всички яки моменти от последните два месеца и това видео!

:offtopic-001:

 

 

 

 

До скоро!

n114984545195793_4304.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да поздравя Респонс за техния професионализъм,за супер якото парче и да им пожелая да мачкат и занапред!!!!

Удоволствие да се работи с хора като тях.Само и единствено- Успех!!!!

Краси

HOT NEWS BAND

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парчето е супер (и преди съм го казвал), но клипа - НЕ ! Това парче не заслужава такъв клип !

1 - заигравките с цветовете - ако се ползва тук-таме за акцент, може и да е готино, ама тука все едно някой тинейджър е открил плъгините на After Effects-а и маже ! Да не говорим, че червения цвят не търпи прекалена яркост,, че боде очите, а бялото просто прегаря;

2 - движението на камерата - абе от ръка си е любителско, откъдето и да го погледнеш. Една стойка е 50-60 лв, и въртенето си го правиш плавно и равномерно, с ръчка;

3 - обстановка - :) домашно-битова.... С корите от яйца по стените и тавана (дето, м/у другото, маса народ обясняваха че не действат - нито е дифузор като хората, нито е абсорбер на някакви честоти, само по форма бегло напомня акуснично пано)... и с бабиното килимче... :) ... ужас !

 

Просто, хора, много ми е трудно да го кажа, щото се познаваме, много ви харесвам, страшно много ви уважавам, и като музиканти, и като хора.... ама я го погледнете от потребителска гледна точка - все едно го виждате това клипче по ТВ-то... Страшно аматьорско е, и страшно НЕ ви отива на професионализма ! Тоя клип не е ваш ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Здрасти, благодаря за мнението ти. Наистина има какво да се желае , като замисъл и място на заснемане , защото клипа е заснет в нашата ртепетиционна и едно наше участие. Благодаря от сърце на Краси (LUKE мисля му беше акаунта тук), за огромното желание , време, талант и усилия които вложи в клипа. Краси е уникален музикант междо другото, което много е помогнало да се справи с тежката задача да сглоби видеото от толкова малко материал който имаше възможност да заснеме за съвсем малко време. Не смятам че трябва да има някаква специална концепция, пък и не разполагаме със сериознни средства за реализиране на клип от ранга на излъчваните по MTV или подобни телевизии. Аз си го харесвам ...... Нека да погледнем нещата обективно ...... за нас важното е да облечем песента с видео и смятам че е станало добре. Това което е показано това сме ние ... това е нашата репетиционна ... нашите участия ... ..... Не виждам смисъл от стена от колони Marshall например, кожени дрехи, камшици , маски, белезници :icon_shithappens:) /това в кръга на шегата де/ и т.н. за да изглеждаме грандиозно като SupeStars ..........

Всеки си има мнение ..... но най-малко мога да се съглася че труда , който е хвърлен отишъл напразно , напротив ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз слушах няколко пъти парчето. Определено ми харесва. Харесва ми стила и атмосферата, въобще цялостното звучене си има завършен вид.

По отношение на клипа наистина има какво да се желае, твърде битов е. НО всички знаем в каква държава живеем. Как всеки музикант работи за да може да си позволи да свири, а какво да говорим за клип!!! Това което сте направили заслужава адмирации, особено в тази "благоприятна" среда за музика в нашата мила родина. Така, че едно голямо БРАВО и от мен и смело напред !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

 

Не бре човек, никой не говори за особено скъп клип, с някаква шокираща визия. Просто по- изчистенко.

Дори и без стена от Маршали може да изглежда готино - просто една чиста стена зад теб, добре осветена (или затъмнена), с твоето си кубе и без размотани кабеляци наоколо... Те това е - чисто и прибрано, без излишен "детайл", че най-често се получава компроментиращ. Остана и мръсни чорапи по пода да влязат в кадър...

 

Я мислено си представете същите кадри, снимани в ей-тая обстановка (дето не е нищо особено, просто е изчистена репетиционна):

l_768ddee61beed70dc8204cc934aaeefb.jpg

Не че правя реклама, ама за да не ми се разсърдят хората, че им поствам снимката, държа да кажа, че това е "Пасифик" студио.

В "M&D" също е чисто и подредено, по трети-пети репетиционни също може да е... не е като да няма избор.

 

Ама ще кажете - това си е нашата репетиционна - там си снимаме. Е да, ама не - щом си ми на телевизора, брат, ти си звезда. Малка звездичка, щото при нас големи не виреят - или мрът от глад, или презобват млади... Ама си звезда и трябва да си за пример. Може в живота да си строителен работник, ама на клипа ти продаваш мечти ! Вкъщи можеш да си ходиш по потник и скъсани чорапи, ама хората не искат да те виждат така. Държите инструменти за маса пари, а отзад - кори от яйца, ебаси !

Ясно ми е, че се опитвате да бъдете "обикновени", ама то и за това трябва планиране и визия. Фотографите казват: "Най-трудно се гласят спонтанните снимки" !

 

Тук пак да поясня, че не искам да ви омаловажавам труда (и на вас, и на оператора), ама аз лично го приемам като проба тоя клип. Проба, преди да го запишете истински !!!

Стискам палци !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=YoW4tLAILqc

 

Ето един клип за пример - пускан е и във форума, сниман е семпло, но много умно. Няма бутафория и декори, няма ненужен детайл (завесите старателно прикриват ненужното), оставяйки само музикантите. Самите музиканти - съвсем обикновени, кротко си седят, свирят/пеят и се кефят на това, което правят. Облекло - обикновени дънки, фланелки, но не и анцуг (с кант !!!), предимно чисти и без потни петна под мишниците.

Плитък фокус, само върху музиканта (така и да има петна по завесите, те се блърват и не личат), осветление - само където трябва, та всичко ненужно да е в сянка... Реално погледнато - едни свещници, едни завеси, и много визия ! :)

Абсолютно обикновен и абсолютно гениален клип като визия и заснемане!

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Даааа .... напълно съм съгласен с теб ...... дано скоро да поизмислим някоя нова песничка и ще вложим повече мисъл и старание .... .Благодаря ти още веднъж за откровенното мнение :thumbs_up: ..... :band1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за разбирането. Радвам се, че не го приехте за плюене и провокация, защото наистина е само и единствено с най-добри намерения !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да кажа и аз нещо за видеото:

За следващия клип може да са направят снимки в Бъкингамския дворец.

Атмосверата там, чувал съм, че е страхотна. Карнеги хол, Алиансц арена, Парижката Света Богородица

или поне някоя къща на Гауди в Испания.

Гранд канйон или Ниагара не са лоши места за снимки.

Мъртво море (него един приятел го уби) става, горе долу.

Ибиса и Ривиерата не стават, там е много топло и петната от пот

са национална гордост.

В музиката няма рецепта, но мисля, че Оливър Стоун или Ани Уорхол знаят колко люспи от конощип да сложат

в казана. За следващото видео пожелавам поне Спилбърг да снима.

Ако и Орландо Блум участва ще ръкопляскам искрено и от все сърце :thumbs_up: .

Марк Хамил е подходящ за някоя балада. Ако трабва и Гойко Митич, за кънтри за феновете де.

Ще се радвам да видя и животински свят:

Дракони, Харпии, Тролове, Елфи, Енти, Джуджета, Тапири, може и няколко Орки да потичат

зад китариста за панорама.

Айде, че много дълго стана!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.