Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, искам да ви поразпитам за горепосочената специалност . Та - аз съм студент в ТУ и смятам да пробвам да запиша Кoмпютърнo музицирaнe и тoнрeжиcурa в НБУ от догодина , но дочух че щом съм студент няма да имам нужда от ТОП тест. Това вярно ли е ? Също така ако можете да ми дадете и информация за специализирания изпит ? Какво представлява , от къде мога да се подготвя за него през оставащото време и т.н. Мерси предварително

Отговорено

Ей човек , мислиш ли че не съм чел ? Просто исках да попитам комптетентни хора , за това съм влезнал в този форум и супер много ме хваща яд така някой кат ми даде такъв линк или вика "питай гуугъл" . Аз за това питам вас - искам мнение ...

Отговорено

Аз съм учил в НБУ, кандидатствах 2007... Тогава специализирания изпит беше в 2 части (поне за нас музикантите, за тон режисура не знам дали има Инструмент):

- Изпит по музикална теория и солфеж -> достатъчно е да си чел книжката на Парашкев Хаджиев и да имаш някакви базови знания по Солфеж

- Изпит по инструмент -> изпълняваш 2 произведения по собствен избор + лесна прима виста

После като ни приеха, правихме един мини-изпит по солфеж - по-конкретно музикални диктовки. Единствената цел е беше да ни разпределят в подходящите групи по солфеж.

Горе-долу това е, но все пак оттогава минаха 3 години, а аз прекъснах преди 2, така че може да се е променило нещо...

Отговорено

Като бивш студент в "компютърни системи и технологии в музиката" , ти давам един съвет. Въобще не си губи времето и парите в НБУ. Преподаватилите там на нищо няма да те научат, по-добре сам си се занимавай. А за изпита там въобще не се притеснявай. Ако няма много кандидати и мила,моя мамо да извириш пак ще те приемат.