daniel.hristov Отговорено Април 23, 2010 Отговорено Април 23, 2010 Много благ мискинлък - трепна в очакване на карнобатския клип Цитирай
Бицев Отговорено Април 23, 2010 Отговорено Април 23, 2010 Така се прави! Забравете записа и аранжимента, ниския (или високия) регистър... тука има история! Разказана по увлекателен, поучителен и приятно смешен начин; история, с която можем доста да се отъждествим при все различните ни житейски биографии - и да научим непознати думи и любопитни неща... Това си е друг вид изкуство, в което разказването на история е по-важно от виртуозното музициране или убийствения звук. Не го бях чувал във форума и се радвам, че апетитът за такива неща не си е заминал с одъртялото ми поколение. Много ценно явление - тук и изобщо! Сънчо го оприличи на Дилън, но той е много по-метафоричен. С по-земно конкретния разказ по-скоро прилича на песните на Том Пети (съратник на Цимерман от същото поколение, автор на култови песни - намерете и ги чуйте). Или, "по-близо до дома" (сегашният дом на Вяра) откаченият син на Единбург Майк Скот (може би го знаете от Waterboys - 80-тарска алтернативна банда, свирят и досега)... Понятието 'кун-фу' ме умря Народния гений е неповторим в сътворяването на нови думи с дълбоко символичен смисъл Други понятия не ми стават автоматично ясни, някои може би са чисто лични отправки към преживявания от периода... И всичко това (май забравих да спомена) - с приятна музика, поднесено с подвеждаща лекота.. Дано слушателите на Дарик да го забележат и поискат отново - и да получат заслужения римейк. Цитирай
sardaesox Отговорено Април 24, 2010 Отговорено Април 24, 2010 Сладко нашенско кънтри,направо ме израдва. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 25, 2010 Автор Отговорено Април 25, 2010 @Владо за пореден път ме оставяш без думи. радвам се, че си уловил идеята Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Април 27, 2010 Отговорено Април 27, 2010 Откакто е качено във форума, това парче взе да ме "шпионира". Викам си: "Не, не, има да се попрепипа в някои отношения." Обаче то... няма-няма, докато припкам нейде из посоките на града, си намира пролука в ума ми и почва: Дилафаа ще играе, баба. На татка ви ще ви обадя и ще видите тогаз... И просто ме 'гмурва' в собствените ми спомени от ваканциите. Мерси, Вяраааа! Моите летни спомени са по-"селски", доста поработвахме през летата. А и есените. Еее, джин "Карнобат"... нямахме. Компанията, в която дружахме, обаче, беше разнородна, защото родителите ни се бяха изпоженили по цяла България (Враца, София, Бургас, Пещера, Монтана), та и две деца си идваха от Румъния. Нооо лафовете на нашия северозападен диалект са уникааални просто! (Няма да давам колоритни референции към други съфорумци и съответни резервати). Примерно бабка, която ("сиромáшката") умираше от страх да не се издавим по реките и язовирите, викаше: Стига сте търчáле по тиа връища и по тиа бáрища. Да не лецнете у нéкоа бабка, да се засръбнете с вóда, 'а се удáвите. Речник: бабка - дупка, трап лецвам - пропадам внезапно и хлъцвам, захласвам се (от изненада) Много благ мискинлък - трепна в очакване на карнобатския клип Клип - хубаво, ама за сериен филм се е утепáло! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 27, 2010 Автор Отговорено Април 27, 2010 хахахха сериал...малеееее хахахах тва ще е яко... Завръщането на изгонените (един свако така ни наричаше: "изгонените" или "командированите" от Бургас хахаха) и нашата компания си беше бая разнородна,ние бяхме най-отблизо, имаше от Варна, от Пловдив, от Смолян и няколко шопи, дето много яко ги бъзикахме как приказват хахахахха(това беше много преди сърбизацията в българския да стане модерна )) Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 27, 2010 Отговорено Април 27, 2010 Момиче, много ти мерси за усмивката, която ми лепна! Ванката, солото е мазно и харно! Хвала за цялото парче! Цитирай
deian Отговорено Април 28, 2010 Отговорено Април 28, 2010 Много яко! И много живо! Днес открих темата и яко се изкефих-още повече, че съм живял известно време там /наште по разпределение бяха в Карнобат/ и знам много добре за какво пее мацката! Поздрави, Вяра и успех-много си добра!!! Цитирай
Recommended Posts