Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
хахах

Полифоне, дай го тоя форум насам да им пусна парчето за баба ми хахаххахаха

Ще играе дилафа, ей! :rulez::):hysterical:

Чедусно, Вяра, ама нека първо да направя художествен превод на текста на песента ти! Макар че да си призная, някои думички бая ме затрудняват! :hysterical:

Отговорено

Мерси за хубавите думи, Бицев! Старая се доста, и ме радва това, че някои хора го оценяват! :cheers2:

Относно западняшкия и по-конкретно френския манталитет, уви, си много прав. Не че всички мислят така, но по-голяма част са си баш такива. И в това е разликата с нашето мислене - когато някой чужденец ни запее, при това хубаво, на родния ни език, на нас ни става драго, че и горди ставаме и им се радваме съвсем естествено.

Най-странното е, че въпреки цялото високомерие, което усещам, започвам да се замислям, а бе от какъв зор наистина ще пиша музика на френски език, а не си творя изцяло на родния? Я, да си гледат работата франсетата! :greenball:

Отговорено

Полифоне, молим, не спирай с френската тенденция поне още малко! :)

Езикът, по моему, е състояние на духа и тази ти серия от парчета го потвърждава изцяло! :cheers2:

Какво ще кажат 'те', носителите на този език - знам ли?

Ако са умни, ще слушат какво им казваш ти..., а няма да реагират на формални признаци.

Нали не ги ругаеш (по някакъв елегантен полифоничен начин, някъде между редовете)? :greenball:

Отговорено
Относно западняшкия и по-конкретно френския манталитет, уви, си много прав. Не че всички мислят така, но по-голяма част са си баш такива. И в това е разликата с нашето мислене - когато някой чужденец ни запее, при това хубаво, на родния ни език, на нас ни става драго, че и горди ставаме и им се радваме съвсем естествено.

Най-странното е, че въпреки цялото високомерие, което усещам, започвам да се замислям, а бе от какъв зор наистина ще пиша музика на френски език, а не си творя изцяло на родния? Я, да си гледат работата франсетата! :greenball:

Абе майната им на франчулята , дето се плюнчат за това изпълнение. Ти май ще се предадешоще малко! Пееш прекрасно и звучи добре на този език.Георги Минчев , също прекрасно пееше на френски.

Отговорено

@Polyphone:

аааа, не!щом така са се отнесли с теб, моя песен на френски НЕМА да има!!! да си гледат работата

Ще си карам на български, да е "автентично" :greenangel: , пък те ако не знаят какво е "перделик" или "сархош" да си купят карнобатско-френски речник хахахах

баси смешковците, да си слушат техните си музики, много им здраве!

между другото имам някви оферти за няколко блус гига в Париж... може и наживо да пробвам "Баба" как ще вър'и в Парррриииии

:music336::hysterical:

Отговорено (Редактирано)

@Ангелинке, няма да се отказвам, единствено разни музикално-екзистенциални размисли са ме налегнали. :)

@Басурендер, не се предавам, но просто няма да си изпращам френските парчета да ги дразня, а след това и те да ме дразнят с тъпите си реакции. Нека си слушат Ванеса Паради! :unsure:

@Вяра, ще си подам документите при вас да ме вземете за бек-бас-вокал, преди тръгнете за Париж. Все ще се намери някой и друг тон в голяма октава за мучене, надявам се! :)

@Tani и @Същий, мерси за моралната подкрепа! Много ме радва това! :lol:

Редактирано от Polyphone
  • 3 weeks later...
Отговорено
Мого топличко звучиш....а на франсетата....здраве да е ....ех че хубавоооо :)

Благодаря ти! :)

Ето и коригираният и надявам се подобрен вариант :

http://soundcloud.com/polyphone/samba

Отговорено

Very :thumbs_up::music336::singer::music::happy:

То ми е познато, ама не пречи да си опресня паметта: исках да кажа, че е мелодично, лежерно, слънчево.

И нещо атипично за теб - непосредствено и с цвят в пеенето (най-вече поради една все по-съзряла концепция за собствената ти музика!).

Знам, че французите ги 'боли глава' от теб (сигурно защото французойките са на противоположното мнение...) ;)

Отговорено
И нещо атипично за теб - непосредствено и с цвят в пеенето (най-вече поради една все по-съзряла концепция за собствената ти музика!).

Мерси, че го констатираш. Старая се да не е академично и суховато, пък дано се получава по-често

Знам, че французите ги 'боли глава' от теб (сигурно защото французойките са на противоположното мнение...) :hysterical:

Има нещо вярно... Има две френски бабки, луди фенки на моите песнички...Явно съм бил за друга епоха! :slap: