Polyphone Публикувано Април 17, 2010 Публикувано Април 17, 2010 Ето и най-новата ми композицийка. Надявам се да ви хареса, но и очаквам да ми кажете какво не ви звучи добре. http://www.4shared.com/audio/Hh8wKUwL/je_vous_parlerai.html текст - Claudine Helft, музика, аранжимент, вокално и инструментално изпълнение Polyphonetsa Цитирай
Басурендер Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 Както обикновенно ми допада , това , което си направил. Много изразителен , специфичен глас , който ти говори ( дори не знам думичка френски)....Много изразително и с чувство! (това клише се ползва за да обяснят на децата как да си казват репликите в пиеската, но в случая е истина). ......и тези завъртания в панорамите са ужасни ! завива ми се свят....няма нужда от допълнителни изразни средства...Всичко друго си е на място и достатъчно! Цитирай
Лими Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 До тук много добре, но за този стил трябва повече специфична дървена перкусия, клавеси например! Цитирай
Polyphone Отговорено Април 17, 2010 Автор Отговорено Април 17, 2010 Както обикновенно ми допада , това , което си направил. Много изразителен , специфичен глас , който ти говори ( дори не знам думичка френски)....Много изразително и с чувство! (това клише се ползва за да обяснят на децата как да си казват репликите в пиеската, но в случая е истина). ......и тези завъртания в панорамите са ужасни ! завива ми се свят....няма нужда от допълнителни изразни средства...Всичко друго си е на място и достатъчно! Мерси много за добрите думи, 'Басурендер' Относно панорамата, май си прав. Сякаш е излишно. Но нещо не са ми вред колонките и трудно долавям нюансите, за да преценя. Цитирай
Polyphone Отговорено Април 17, 2010 Автор Отговорено Април 17, 2010 До тук много добре, но за този стил трябва повече специфична дървена перкусия, клавеси например! Мерси, Лими! Относно перкусиите си прав, но записвам с подръчните средства. Затова съм и писал "нещо" като боса нова Цитирай
yotzzo Отговорено Април 18, 2010 Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) До тук много добре, но за този стил трябва повече специфична дървена перкусия, клавеси например! И аз смятам , че е "куул". От снощи до сега съм го чул поне 9-10 пъти, което рядко ми се случва с песен пусната във форума, а и изобщо. Радостна тенденция - няма редени барабани, беквокалите не са навсякъде! За панорамите може би е вярно. Относно клавеси и други - може да, може не. И така да си остане е добре, от друга страна нищо не се губи, ако се пробва с повече перкусии. Айде, Вълчо искаме още! Редактирано Април 18, 2010 от yotzzo Цитирай
Polyphone Отговорено Април 18, 2010 Автор Отговорено Април 18, 2010 Боби, много се радвам, че ти е харесало парчето! "Радостна тенденция - няма редени барабани, беквокалите не са навсякъде!" Гледам да се вслушвам в съветите ти ! Цитирай
yotzzo Отговорено Април 19, 2010 Отговорено Април 19, 2010 (Редактирано) Още едно нещо за смесването - баса не е ли много назад и леко мътен? И вярно - разни перкусии може да дойдат добре, както и хубав мастеринг./ Много не разбирам от звукозапис, не е зле да се изкаже някой прифесионалист в областта./ Много малко му трябва на парчето, за да счупи френските класации. Само ти трябва френски псевдоним. Редактирано Април 19, 2010 от yotzzo Цитирай
Polyphone Отговорено Април 20, 2010 Автор Отговорено Април 20, 2010 Да, тихичък е басът, ще го засилим. А е тъмен, за да не изпъква и той, че и без това китарите са доста светли. За френския псевдоним не знам, но принципно франсетата не се кефат много, когато някой дръзне да твори на техния роден език, какво остава пък и ако се получи нещо добро. Дразнят се. Така че няма да се получи работата с класациите. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 Не знам за френските, но влезе в моята класация. Нямам идея за какво пееш, тъй като не знам френски, но това не представлява никаква бариера в случая. Не съм сигурна дали бих определила парчето като боса нова, но честно да си кажа: това хич не ме вълнува. Кефи! и това е единственото, което има значение . Цитирай
Polyphone Отговорено Април 21, 2010 Автор Отговорено Април 21, 2010 Хей, мерси, моме! Радвам, че ти е харесала песента. И че все пак се намират хора, които да ценят това, което правя Одеве тъкмо ми песаха едни франсета, колко банално било парчето и изпълнението лишено от чувство, без да могат да се обосноват... Въпрос на вкус явно... Цитирай
yotzzo Отговорено Април 21, 2010 Отговорено Април 21, 2010 (Редактирано) ^ За това ти говоря за френски псевдоним. Не е въпрос на вкус, а на шовинизъм. Ако те мислят за един от тях ще ти станат фенове. От друга страна, по-добре с по-малко фенове, отколкото да си франсе. Още не мога да им простя 1998-ма! Тиери Анри - чист французин от аристократична фамилия.... Само Даниел Алвеш ще ги оправи тия! Редактирано Април 21, 2010 от yotzzo Цитирай
Polyphone Отговорено Април 22, 2010 Автор Отговорено Април 22, 2010 ^ И още едно допълнение, Боби, цитирам в превод "Ти що не си пишеш на български, ами с френска музика се занимаваш?". Това е от френски музикален форум. И после що никой не им слуша най-новата музика... Живи и здрави! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 хахах Полифоне, дай го тоя форум насам да им пусна парчето за баба ми хахаххахаха Ще играе дилафа, ей! Цитирай
Бицев Отговорено Април 23, 2010 Отговорено Април 23, 2010 Не е боса нова, но пък е много готина песен, изпята с прочувствен маниер и много приятен, отличаващ се глас. Останал ми е достатъчно френски да заслушам и разбера поезията, но и в най-добрите си времена не съм го знаел достатъчно за да отлича чужденеца. И при най-добро владеене (вкл. фонетично възпроизвеждане), родените французи сигурно улавят на кой не му е матерен. И са безпощадни в ксенофобията си. В англоезичните страни хората са много по-толерантни към пеене на не-матерен английски, може би защото е станал световен език и се очаква да се чуят най-различни 'наречия'. Интересно е, че английската публика охотно аплодира французи, пеещи на скапан английски - но французите много по-трудно приемат англичанин (или който да е) да им пее на техния... Може би по-лесно биха те приели ако си сложиш марокански псевдоним или някакъв от Мавриций или Реюнион Според мене обаче просто ги игнорирай и си пей за публиката, която те харесва - а такава явно не липсва. Цитирай
Recommended Posts