Beyondvoice Отговорено Февруари 21, 2006 Отговорено Февруари 21, 2006 Beyondvoice, добре го каза. Обаче в крайна сметка как да разбирам - след операция от възел можеш или не можеш да продължиш да пееш? (малко ти е двусмислено писанието, или поне на мен така ми се стори заради частта с Карузо ) Е ти как смяташ-щом Карузо е с 8?? Едно е ясно-с възел не можеш,и да ескаш,да пееш-затова трябва да се острани Цитирай
ronia Отговорено Февруари 22, 2006 Отговорено Февруари 22, 2006 Обаче в крайна сметка как да разбирам - след операция от възел можеш или не можеш да продължиш да пееш? Естествено, че можеш да пееш след отстраняването му. Просто има дълго възстановяване - минимум 6 месеца. И пазене доживот. Иначе всичко е песен Цитирай
CorvusCorax Отговорено Февруари 28, 2006 Отговорено Февруари 28, 2006 (Редактирано) А уврежда ли като цяло гласа. Имам предвид дали след 6 месечния възстановителен период има промяна в диапазона и тембъра? Редактирано Февруари 28, 2006 от CorvusCorax Цитирай
ronia Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 А уврежда ли като цяло гласа. Имам предвид дали след 6 месечния възстановителен период има промяна в диапазона и тембъра? Ама ти сега защо дърпаш дявола за опашката Големите изпълнители, доколкото знам, успяват да си върнат старата форма напълно - по отношение на диапазона. За тембъра - преценката е субективна кой тембър е по-добър - но като цяло винаги ще има подобрение в сравнение с напъващия се да пее с израстък на гласната си струна (фибром или възел). Гласът си връща изгубената за известно време плътност, мекота и способност да нюансира. Най-важното е, че започваш да обръщаш повече внимание на техниката - по принуда Но не ти го пожелавам по тоя начин Цитирай
CorvusCorax Отговорено Март 2, 2006 Отговорено Март 2, 2006 Тоест, да взема да си обърна фниманье на техниката преди да съм се "овързал"... Караш ме да се замисля... :think: Цитирай
Recommended Posts