L.K. Публикувано Април 14, 2010 Share Публикувано Април 14, 2010 (Редактирано) Планирам да поразместя жиците в моята ел. китара. В момента е с два хъмбъкера и класическото свързване 2х(volume+tone)+switch 1;1+2; 2. Какво ще постигна, ако направя изключване на едната секция на хъмбъкерите - да работят с една намотка като single coil? На първо четене не открих отговор на въпроса си в мрежата. Ако се сещате за семпли, сравняващи двата тона, покажете. Редактирано Април 14, 2010 от L.K. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Април 14, 2010 Share Отговорено Април 14, 2010 (Редактирано) Ето е показана разликата.Пича първо свири хъм, после сингъл, после сменя рифа и пак хъм и после сингъл... Иначе ще е хубаво не просто да изключиш едната секция на хъмбъкера, а да направиш така, че да може да я включваш при нужда или желание от твоя страна. напр. И двете китари, които имам са с по два хъмбъкера. И са с такава конфигурация: 3 степенен ключ: 1 нек хъм 2 нек хъм+бридж хъм 3 бридж хъм Но врътката за тона ми е пуш-пул, т.е. е вързана е така че като е нагоре нека е сингъл, а надолу е хъм. И може да стане така: 1 нек сингъл 2 нек сингъл+бридж хъм 3 бридж хъм На другата ми китара е същата конфигурация, само че врътката на тона не е пуш-пул, а обикновена и това ми дава възможността да намалявам постепенно едната намотка на нека. Редактирано Април 14, 2010 от antonium Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dandilov Отговорено Април 14, 2010 Share Отговорено Април 14, 2010 Чудесно "показнО" и полезна информация! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 14, 2010 Автор Share Отговорено Април 14, 2010 Тенкс, antonium, полезен пример. Наблюденията ми се потвърждават. Да се сещате откъде в София може да се купи пуш-пул пот? Не че с це-ка ключе не става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 14, 2010 Share Отговорено Април 14, 2010 ^От Капъша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 14, 2010 Автор Share Отговорено Април 14, 2010 Благодаря, ще проверя тази възможност. Капъша актуален сайт имаше ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Април 15, 2010 Share Отговорено Април 15, 2010 Да има, ето го http://musicjam.hit.bg/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 15, 2010 Автор Share Отговорено Април 15, 2010 Вече си имам потенциометър с щракалка. Уикендът ще е интересен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Април 18, 2010 Автор Share Отговорено Април 18, 2010 (Редактирано) С доста зор намерих тънък екраниран проводник, но за сметка на това попаднах на двужилен и стана перфектно. Отворих хъмбъкерите и изведох и двата края на намотките до потенциометрите. 4 двойни - общо 8 активни жички. Сега мога да експериментирам на воля без дори да отпускам струните. Превключването двойно/единично даде очаквания ефект. Появиха се нечувани досега обертонове и звънливост. Само дето обърках посоките и сега на извадено "копче" свири двойно, а на натиснато - единично. Вероятно ще мина през Капъша за още един пуш-пул потенциометър, защото има още идеи за заплитане на жиците. Редактирано Април 18, 2010 от L.K. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Април 19, 2010 Share Отговорено Април 19, 2010 Само дето обърках посоките и сега на извадено "копче" свири двойно, а на натиснато - единично. Няма значение - свиква се и така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts