Jump to content
Българският форум за музиканти

Размерът няма значение


Recommended Posts

Не знам дали си струва чак да пускам тема в "авторска музика", но в "пясъчник" май никой не влиза.

Нещото започна като упражнение, но в даден момент ми се стори, че може да стане и парче. Обаче подозренията, че е схематично, безидейно и по-скоро е упражнение си остават. Пускам го да изкоментирате смело и безотговорно. Това е съвсем, ама съвсем работен запис в домашни условия направен за около час съсе смесването, но се добива някаква представа. Ей го на:

 

 

http://soundcloud.com/yotzzo/nema-zna4enie

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото си помислих,че е кавър на Емил Димитров.Нямаш представа колко върви на фона на сватбарски клаксони.Има ли булкаааа?Сори,професионално изкривяване.

 

На тая песен мога да се напия спокойно,държа да отбележа.

 

Но блусарската част не си отива с останалото.

 

Началото ми напомни ритъмът на "Нашият сигнал".Само ритъмът,просто така ми изкочи в главата.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ :) Опасявам се, че няма да е спокойно и приятно напиване. А кое е общото е Емил Димитров, не загрявам? А не ти ли изглежда, че след модулацията нещата малко не се връзват с темата и стои като залепено, не само "блусарската" част?

:)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като смени тоналността,предполагах,че ще останеш в същият лад (не се смейте,щото с теорията съм зле).Обаче тогава дойде Елвис и развали хорото. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, че е по-скоро упражнение - но интересно упражнение. Жалко е, че 'Пясъчник' малко се ползва по предназначение и е рядко да чуеш отзив там :( Наистина има някои механично сглобени елементи (вкл. частта след модулацията). Но преди това има хляб - дори за парче. В момента е в състояние да буди интерес - особено на музиканти, но още не е готово да кефи (неизкушена публика - хич).

 

На Емил Диитров му прилича явно ритъма: изсвирен от електрическа китара може да събуди асоциации с 9/8 рефрена на 'Нашия Сигнал'... Но не чувам нищо сватбарско в никой случай (първо комбинацията от размери ще им спъне стъпките, те са свикнали да си 'кара' едно и също; второ - мелодиката не е 'онази'). Но той по-добре знае, аз не съм бил на нашенска сватба от 30-тина години :) (Неотдавна гледах едно видео от някаква роднинска, ама там свиреше струнен квартет камерна музика, моите роднини не са репрезантивен демографски сегмент B) )

 

Вземи да пресвирваш и варираш първата част, да я понаместиш като едно цяло и да и 'центрираш' един от мотивите като тема. С малко занимавка става парче -

 

На слука!

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Мдаа, така се получава. Благодаря, че сте си направили труда да слушате. :thumbs_up: Механично сглобени фрагменти и неубедителна тема. Някои неща може да ги вкарам някъде /в парче/, а други да си ги ъъъ.... тако'ата некъде. B) Мислех си след всичко по някакъв хитроумен начин да вляза пак в темата и така да свърши, но се чудех дали да е с връщане в първоначалната тоналност или напротив. Както и да е, няма да се занимавам. Извинявайте за гадното свирене - при липса на интеракция ми е тегаво да импровизирам и пулсациите ми стават спънати/вж. за оправданията и задниците./ Извинявайте и за темата изобщо! Много сте мили и любезни, че не ме оплюхте както се полага, но все още имате тази възможност. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Напротив - деляй го (дялкай го, зап. диалект) докато стане. Както казва пословицата - ако не греда, поне вретено ще излезе от тая бука. Ама деляне иска.

 

Несе измъквай така лесно - направил си тема (и тя е неизтриваема). B) Пак ще дойдеш с новата версия. И с още една след това, ако се налага. Без скатавки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ @ Бицев - три пати га трълям и се кусО. Още еднаж че га трълям, па че га врълям! /Брутален западен диалект./ B) Няма да го зарязвам, просто ще използвам някои фрагменти където и когато.

 

@ arebegai - ама като дойде Елвис... :thumbs_up: Професионалист си, признах те монтирал си го един път!

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката е професионална!Аз нищо не съм направил-2 минути работа.Ама музиката...... B) Сега не ми се рови в архива,иначе има в пъти по-подходящи кадри от тези.Ама музиката.... :thumbs_up: Ако я продължиш тая импровизация в същия дух поне 5 мин.и я пуснем на някоя сватба,ония ще се "покинат да денсат".

 

Между другото вече виждам парчето в изпънение на орк.Тракия (в най-добрия си състав) със солист Боби (yotzzo),а отсреща стотина сватбари кършат Самоковско хоро.Мдаа.

Редактирано от arebegai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

коментари приложих върху самото парче в Облака :)

иначе Аребегай: ще ти пращам видеото от сватбата (или сватбите :greenangel: ) да монтираш!!

и точно със "смях в залата" и "boing-boing" ефекти хаха много ме изкефи участникът с червената тениска хаххаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yotzzo - идеята ти е много добра. Не само редуването на 7+9+7+9+11+13 а и мелодията е много силна. Позволих си да запиша и лекичко аранжирах това което си направил за да видиш, че идеята въобще не звучи като упражнение. Понякога е просто въпрос на звук и добро изсвирване и идеята придобива съвсем друго значение и вид.

 

Размерът всъщност има значение.

 

Продължавай да експериментираш - :greenangel::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как го докарваш това звучене бе човек?Ей да знаеш бил съм си главата в стената :greenangel: на оня джем от "Перла",ако се сещаш,и тогава пак свири едни работи,дето просто не знам как си ги изсвирил.Не мога да проумея самия начин,по който излиза този звук.Сега поне си свирил по-земно.

А на Yotzzo мелодията рулз.Аз ги усещам тия работи веднага.Даже обещах да се напия,ама в събота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 

Благодаря за вниманието! Яко си го направил. Това е то да си музикант! Първо, свириш го в правилното темпо, второ... абе много са. :godbless: За съжаление нямам програма за барабани, а и басчето ми не е в мен. Идеята ми е бъде с живи музиканти. Тогава може и да влезат свежи идеи за аранжимента и как всичко да звучи като едно цяло. Благодаря на всички за коментарите и отделеното време! :godbless:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, Боби! :) Много е добро!

 

Да си призная, не успях да се ориентирам в това размерно жонглиране, но не ми и трябва, звучи и без туй чудесно! :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.