vasko321 Публикувано Януари 28, 2006 Публикувано Януари 28, 2006 (Редактирано) http://www.fender.com/ http://www.squierguitars.com какво е общото между тези два фирми?(ако въобще имат общо де...) squier са дъщерна фирма на fender ли? също каква е разликата между http://www.squierguitars.com/products/sear...rtno=0310600525 и http://www.fender.com/products/search.php?partno=0117430725 ? модела на скуайър е "ментето" на фендер ли? съжалявам, ако ви се струват прекалено тъпи въпросите ми, но както написах в заглавието не съм наясно с нещата и се опитвам да се ориентирам доколкото мога. напоследък обмислям евентуалн озкаупуване на една китарка и се опитвам да чета във форума и да си отговарям на въпросите, но за това не намерих точен отговор. Редактирано Януари 28, 2006 от vasko321 Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 (Редактирано) Хвала, доста добре си запознат и отговорите на въпросите ти всъщност се намират в самите ти въпроси (: Squier за Fender са като Epiphone за Gibson, тоест дъщерна фирма, занимаваща се с производството на съобразени с по-окастрения бюджет лицензирани менте копия на оригиналните и уж първокачествени модели на родителските компании. Разликите - тук вече предполагам - са предимно в качеството на материалите и мястото, където се изработват самите инструменти. Fender примерно си строят китарите в Щатите, а Squier в Япония и Мексико Аз съм хептен новак и като такъв съм напълно доволен от поверения ми Squier, директно копие на 60-тарски Fender Stratocaster с 22 прагчета. Преди него съм пипал само псевдоелектрическа Кремона и псевдоакустична Кремона (: Редактирано Януари 28, 2006 от KeRRANGKid Цитирай
drizzt Отговорено Януари 28, 2006 Отговорено Януари 28, 2006 Лицензно копие се води.. Скуайър ко се не лъжа са собственост на Фендер и в общи линии произвеждат същите модели ширпотреба на по ниски цени с по малко зор откъм качесво Цитирай
Dark Skywalker Отговорено Януари 29, 2006 Отговорено Януари 29, 2006 (Редактирано) Fender примерно си строят китарите в Щатите, а Squier в Япония и Мексико Ъммм... абе май не е точно така... :think: Съвсем доскоро правих нещо като research по въпроса Fender & Squier, установих следното -- Fender си произвеждат китарите в САЩ, Мексико и Япония. Доколкото успях да събера впечатления от четене на ревюта в интернет, Squier се правят в предимно в Китай; на моя Showmaster обаче пише Crafted in Indonesia. Това обаче явно е в реда на нещата, понеже и акустичната ми китара е произведена там по лиценз на Yamaha. Squier Strat/Tele са точни визуални копия на Fender Stratocaster/Telecaster. Доколкото можах да установя със сигурност, разликите се крият предимно в материала, от който са изработени тялото, ключовете и бутоните, вероятно в прецизността на изработка, както и -- най-вече! -- в адаптерите, които са сложени by default в китарата. Ясно е, че в инструмент за $199,95 не можеш да сложиш малошумящи адаптери Seymour Duncan, каквито има в такъв за $1,999.95 Що се касае до разликата в качеството на звука между двете марки -- няма да споря, че тя е голяма, но смея да твърдя, че тя зависи само от таланта на изпълнителя. Докато си избирах китара, съответстваща на моя бюджет, прочетох много мнения на хора (предимно американци и руснаци), които сравняват скъпи модели на Fender със Strat Bullet и Affinity и са изумени от минималната разлика в звученето. Тоест, един начинаещ не би могъл да се възползва от качествата на скъпия инструмент, за да постигне по-доброто звучене. напоследък обмислям евентуалн озкаупуване на една китарка и се опитвам да чета във форума и да си отговарям на въпросите, но за това не намерих точен отговор. Напълно ти влизам в положението -- и аз пропътувах по тази пътека Може би за знаещите и разбиращите в този форум (към които определено не бих могъл да се причисля) ще прозвучи твърде еретично, но мнението ми е, че ако търсиш бюджетна китара (да речем, в диапазона 300-500 лв.), няма да намериш модел, който да се отличава особено много от останалите по качество на изработката или звука. Виж, разликите между инструмент за 200 лв. и такъв за 300 лв. са видими с просто око, поне за мен. Така че най-важното за теб би трябвало да бъде китарата да ти харесва визуално и да ти бъде максимално удобна. Аз се бях засилил да си взема Squier Strat Bullet, но когато го хванах в ръце, установих, че грифът ми е неприятно тесен (струните са твърде близо една до друга). Когато взех Squier Showmaster, просто усетих, че това е моята китара. Другото нещо, за което имаш някакъв избор, е конфигурацията на адаптерите -- дали ще бъдат два или три, дали ще бъдат с единична намотка (single coil) или малошумящи (humbuckers). Това ще ти бъде важно в зависимост от това какъв тип музика ще свириш; знаещите тук ще ти обяснят по-подробно и правилно от мен каква конфигурация ти трябва, ако попиташ. Май съдържанието на темата почна да се припокрива с това на някоя от другите "каква китара да си купя", но просто ми се дощя да си споделя наблюденията Редактирано Януари 29, 2006 от Dark Skywalker Цитирай
Lord_Bad Отговорено Януари 29, 2006 Отговорено Януари 29, 2006 Преди Феднър да купят Скуайър те били малка фирма за производство на струни. Там традиции в производството на китари няма, но и на Скуайър идеята им никога не е била да бъдат нещо повече от учебни китари за начинаещи. Малко китари на Фендър вече се правят в САЩ, почти всичко е в Корея, Япония и Мексико, а Скуайър се произвеждат главно в Китай. За парите които струват читавите им модели - над 300 лева по-добре се ориентирай към друга марка - нова Ямаха ERG121 струва 360 лева, запазена втора ръка 200 и е много по-добра от всеки Скуайър. Един приятел сега ми е оставил неговата Ямаха - доста добра китара е за тези пари.За тези пари както спомена в други теми може да си вземеш и някой евтин Уошбърн от Фактор, който във всеки ден на седмицата е по-доброто решение от Скуайър. Не се подвеждай от надписа By Fender - той няма да накара китарата да звучи добре... макар че Showmaster-ите не са съвсем кръгла нула... Цитирай
Child^in^Time Отговорено Януари 29, 2006 Отговорено Януари 29, 2006 (Редактирано) еми шефе ти сам си си отговорил. схванал си работата както трябва а иначе има мн мнения и съмнения изписани за Squier та няма смисъл да се преповтарят айде и да си харесаш хубава китара :green: Редактирано Януари 29, 2006 от Child^in^Time Цитирай
Recommended Posts