Jump to content
Българският форум за музиканти

Самоделен каподастер


Recommended Posts

Здравейте, налага ми се да кача строя си от ре в ми но ми писна да я пренастройвам имайки в предвид колко пагубно е това за струните затова търсех каподастер но не намерих какъвто и да е ,а те струват пари, затова измайсторих нещо безплатно - използвах само евтина пинсета(метал който се гъне за да имитира радиуса на грифа), ластиче и останки от отдавна разложен пергел. Ето го и крайния резултат:

149132926610690633111270993545Wwx0hvkpQs6TbCKqI48H.JPG

ето и как изглежда отзад:

1396550371149304962812709935979r4q4C2rdRcIwDwJVvs3.JPG

Начина по който работи: пергела е изкривен за да съвпада с радиуса на грифа и бива натискан от едното пергелно рамо(което е много здраво) чрез ластика. Другото пергелно рамо го натиках от вътрешната страна на ластика зад грифа за да усуча ластика достатъчно за да натисне пергела без бръждене и го издърпах така че се опре в пинсетата,един вид да не се изхлузи. За сега конструкцията не се е разпаднала(което е прекрасно).

Link to comment
Share on other sites

След като явно не те притеснява, че решението е самобитно и изглежда грозно, можеше просто да го вържеш с въже :thumbs_up:

Link to comment
Share on other sites

Ето няколко модела евтини капота. http://www.dealextreme.com/search.dx/search.capo Китайска хава. Доставката е безплатна. Поръчвал съм от този сайт и досега нямам загубена пратка.

Link to comment
Share on other sites

Някак си си мисля че тази недъгава структура върши по добра работа от ефтините "ластични" капота а иначе за малко скъпите.....не съм пробвал но все се страхувам да не ми насерат грифа от задната страна. Иначе по ранния вариант на това беше едното рамо на пергела(все пак е метално) не да натиска струните а да се опира като онези блусарски тръбички за слайд китара но е кофти. За сега този вариант е идиален,стабилен,няма бръждене или авто-фленджър.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.