Amentis Публикувано Април 11, 2010 Share Публикувано Април 11, 2010 Здравейте, налага ми се да кача строя си от ре в ми но ми писна да я пренастройвам имайки в предвид колко пагубно е това за струните затова търсех каподастер но не намерих какъвто и да е ,а те струват пари, затова измайсторих нещо безплатно - използвах само евтина пинсета(метал който се гъне за да имитира радиуса на грифа), ластиче и останки от отдавна разложен пергел. Ето го и крайния резултат: ето и как изглежда отзад: Начина по който работи: пергела е изкривен за да съвпада с радиуса на грифа и бива натискан от едното пергелно рамо(което е много здраво) чрез ластика. Другото пергелно рамо го натиках от вътрешната страна на ластика зад грифа за да усуча ластика достатъчно за да натисне пергела без бръждене и го издърпах така че се опре в пинсетата,един вид да не се изхлузи. За сега конструкцията не се е разпаднала(което е прекрасно). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Април 11, 2010 Share Отговорено Април 11, 2010 След като явно не те притеснява, че решението е самобитно и изглежда грозно, можеше просто да го вържеш с въже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amentis Отговорено Април 11, 2010 Автор Share Отговорено Април 11, 2010 С въже 3та и 4та(най-малко) бръждят. А каподастер няма как да не седи грозно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Април 11, 2010 Share Отговорено Април 11, 2010 екстра. 2 молива и 2 яки ластика също вършат работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 12, 2010 Share Отговорено Април 12, 2010 Ето няколко модела евтини капота. http://www.dealextreme.com/search.dx/search.capo Китайска хава. Доставката е безплатна. Поръчвал съм от този сайт и досега нямам загубена пратка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amentis Отговорено Април 12, 2010 Автор Share Отговорено Април 12, 2010 Някак си си мисля че тази недъгава структура върши по добра работа от ефтините "ластични" капота а иначе за малко скъпите.....не съм пробвал но все се страхувам да не ми насерат грифа от задната страна. Иначе по ранния вариант на това беше едното рамо на пергела(все пак е метално) не да натиска струните а да се опира като онези блусарски тръбички за слайд китара но е кофти. За сега този вариант е идиален,стабилен,няма бръждене или авто-фленджър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts