Jump to content
Българският форум за музиканти

ПОМОЩ !


slash_the_god

Recommended Posts

моля помогнете мии! от отдавна искам китара и наи накрая събрах малко лев4ета ноо просто незнам какфа да си взема разполагам с около 500 леф4ета(може и малко пове4е да бъде ) но ми тр пълно оборудване.. но това после а сегаа големия въпрос - акусти4на или ел. >??????? аз с1м на4инае6та така 4ее п1к и свиря в дома6ни условия с приятели ... . Е?? :):crying::rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти, тази

от "Фактор" - 450лв. Аз имам такава и съм доволен. Тънък гриф, ниско лежащи струни, вграден тунер и електроника с корекции. Хем акустична, хем и електрическа - 2 в 1.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо пиши грамотно, без 1,4 и 6. Второ изясни си какво искаш да свириш на китара. Ако ще са пиянски песни, кавъри на разни популярни песни или просто ще подрънкваш. Една акустична китара(каквато и да е) ще ти е напълно достатачна. Ако ще свириш класически неща(представа нямам как да ги нарека, тъй като никога не съм свирил такива) ти трябва класическа китара т.е. акустична китара с найлонови (пластмасови) струни. Ако искаш да свириш метализъм ти трябва електрическа китара с двоен бридж адаптер. Ако ще свириш рок или няккакъв по "лек" стил ти върши работа почти всяка ел. китара. Ако ще свириш на ел. китара ти трябва усилватл за китара или тъй нареченото "кубе". За да излиза от някъде звукът. Съветът ми е да не набутваш много пари за първа китара, като се научиш ще си избереш подходящата за теб въз основа на уменията и предпочитанията си за музика и звук. Когато избираш "кубе" решаваш дали ще свириш само в къщи, ще го носиш някъде да свириш с приятели, или ще го разнасяш по планините и парковете. Ако ще свириш в къщи, вземи си малко кубе с 8 инчов говорител не повече от 15 вата мощност за да нямаш проблем със съседи и родители. Ако ще свириш в група и кубето ще е част от репетиционната трябва да достатачно силно за да "надвиква" барабаните. Ако ще го носиш по парковете трябва да е малко и да има възможност да се захранва с батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм, ами трябва да решиш дали отначало ще се задоволиш да свириш на акустична, защото има и хора, които обичат направо на електрическа да започнат да свирят. Просто прецени, някои казват, че е по-добре да започнеш на акустична, за да се научиш и после да си вземеш ел., но пък ако искаш да прескочиш акустичната и ти се свирят повече жУци можеш да си купиш и направо електрическа. Но има нещо - ако искаш акустична, с тези пари, с които разполагаш, ще можеш да си вземеш доста прилична акустична китара, докато ако искаш ел. китара със сигурност ще ти трябва и кубе, и разни там други джунджурии за нея, и най-вероятно ще си вземеш някой Beginner Pack, в който китарата няма да е нищо особено.

Успех. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш в магазина, и това което ти хареса, не се притеснявай кой какво ще ти каже, кое е добро кое не, ако ти харесва как звучи го вземаш. Пробваш, разглеждаш опитваш различни неща. Но да, наистина трябва да си знаеш стила... Препоръчвам ти 2-3 месеца да свириш сама вкъщи, докато свикнеш, да научиш нотите, и позициите на нотите върху китарата, и след това да започнеш да ходиш на уроци, ако имаш време пари и желание. Това е най-бързия и ефективен начин. И най-важното е да не се отказваш. Според мен, само ако не се откажеш си по-добра от 50% от хората. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.