nerven_hamster Публикувано Април 1, 2010 Публикувано Април 1, 2010 Здравейте. Поразрових се из форума, но не открих задоволяващ ме отговор на въпроса ми. Какъв е нормалния екшън (или в какви граници трябва да варира) съответно за трите основни вида китари 1. Класическа - 2. Електрическа - 3. Уестърн - Евентуално и за бас китара може да е полезно. Цитирай
gueorgues Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 бих казал: както ти е удобно на теб. Всичко между 1 и 3-4 милиметра е ОК за китари с метални струни (и електрически и уестърн) - въпрос на китара, механика и лично предпочитание. За класическите разстояние и до 8-9 мм е приемливо, от друга страна при фламенко китарите екшънът е доста нисък около 3 мм, за да се развиват скоростите както трябва. (гореспоменатите разстояния са на ниво 12-то прагче). Няма конкретни правила. Експериментирай. Колкото по-високо - толкова по-чист тон и по-трудно се развива скорост - общо взето така бих го обобщил. Но както казах, това може да бъде регулирано при всяка китара спрямо желанието на китариста. Цитирай
aldebaran Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 За класическа - около 3-4мм (при 12 прагче) - моята сам я сетнал на 3мм и стана идеално; за фламенко 1.5-3мм (два пъти по-ниско горе долу от колкото при класическата) - ще има браздене на тънките и "плякане" на басовите струни (което мен лично ме дразни) но пък за фламенко това е препорачително дори... Цитирай
Recommended Posts