Killerbee Публикувано Март 29, 2010 Публикувано Март 29, 2010 Проблемът е следния.Купих си Tascam us-144 с цел за свирене с ниска латенция с виртуални синтезатори на лаптопа.От самия софтуер на картата има 5 нива на латенция - highest,high,normal,low,lowest. Когато избера нормал,low или lowest латенцията наистина се подобрява,обаче звуковата карта се рестартира през 3,4 минути,и звука спира за 2,3 секунди и пак почва.Това се получава при всякакви програми - cubase , winamp,общо взето всички звуци от компютъра.При high i highest latency всичко работи без проблем,обаче латенцията става по-голяма и е дразнещо за свирене.Лаптопа ми е доста силен (2.2 intel core duo,4gb ram) и всички други програми са изключени ,свалил съм драйверите от официалния сайт , които са единствени за windows 7 . Дали може да е проблема заради windowsa ? Помагайте.... Цитирай
Telerig Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Картата ти има директ мониторинг...тоест при висока латенция може да я ползваш с директ мониторинг и не би трябвало да има проблем. Възможно е и да е от уиндуъса...докато не пробваш с чист инстал на ХР на същата машина няма как да се разбере дали е от него...отдели време за това важно е да се пробва...и със нов преинстал на 7-цата също може да пробваш. Друго което може да пробваш е да изключиш от биоса вградената карта и да пробваш как се държи тогава външната. Принципно точно този модел ги прави тия номера с латенцията при рийл тайм прослушване от интернет или през медиа плейър - но при висока латенция не би трябвало да има проблем с това както казваш и ти самият. В кюбейз също не би трябвало да има обаче проблем с ниска латенция ако не ползваш обаче плъгини. Ако нямаш никакви плъгини и при ниска латенция без директ мониторинг ти забива - тогава може и да е от кюбейса ако не е легален. При 7-цата краковете на кюбейс не са много читави. При ХР нещата стоят по друг начин . Аз лично те съветвам да я подкараш на ХР и предполагам, че няма да имаш проблеми...друг е вече въпроса дали толкова държиш на уин7. Знам че е готин визуално, но вече е въпрос на преценка. Цитирай
Killerbee Отговорено Март 30, 2010 Автор Отговорено Март 30, 2010 Картата ти има директ мониторинг...тоест при висока латенция може да я ползваш с директ мониторинг и не би трябвало да има проблем. Възможно е и да е от уиндуъса...докато не пробваш с чист инстал на ХР на същата машина няма как да се разбере дали е от него...отдели време за това важно е да се пробва...и със нов преинстал на 7-цата също може да пробваш. Друго което може да пробваш е да изключиш от биоса вградената карта и да пробваш как се държи тогава външната. Принципно точно този модел ги прави тия номера с латенцията при рийл тайм прослушване от интернет или през медиа плейър - но при висока латенция не би трябвало да има проблем с това както казваш и ти самият. В кюбейз също не би трябвало да има обаче проблем с ниска латенция ако не ползваш обаче плъгини. Ако нямаш никакви плъгини и при ниска латенция без директ мониторинг ти забива - тогава може и да е от кюбейса ако не е легален. При 7-цата краковете на кюбейс не са много читави. При ХР нещата стоят по друг начин . Аз лично те съветвам да я подкараш на ХР и предполагам, че няма да имаш проблеми...друг е вече въпроса дали толкова държиш на уин7. Знам че е готин визуално, но вече е въпрос на преценка. Кюбейса не ми забива,звука прекъсва със всички програми. Май остава варианта да се инсталира Xp и да видим тогава какво ще стане. Между другото я пробвах на друг компютър с Xp и нямаше никакви проблеми,при ниска латенция всичко си работи и няма прекъсване . Ще се помъча още малко да разбера какво може да я бърка от 7-цата,ако не ще качвам xp няма начин.... Цитирай
bo_yan Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 btw от Таскам съпорт не чакай. Като поостарее Уин7, току-виж изкарали читави драйвери. Back то ХР. Цитирай
sardaesox Отговорено Март 31, 2010 Отговорено Март 31, 2010 Ако не си преинсталирал,пробвай със всички възможни драйвъри за US144 mk-аз съм със us 122l и чак когато сложих драйвърите за us 122MK ll ,тогава тръгна като ракета.Става дума за wihdows 7x64 ultimate при мен и почти същата конфигурация на лаптопа. Цитирай
NGK Отговорено Юли 15, 2010 Отговорено Юли 15, 2010 Аз имам US-122L и имах подобен проблем като твоя и той се състоеше в това, че картата забиваше и изкарваше Not Recognized Usb Device. Проблема го реших когато от Device Managera на XP-то забраних устройството TASCAM US-122L. Това забрани на картата да я вижда Windows, но тя иначе продължава да си работи и повече не ми е правила проблеми с забиване и такива неща. Cubase и всички други програми я засичат и си работят с нея. Всъщност когато направиш стъпката от Device Managera ти забраняваш само WDM драйвера на картата. Цитирай
Recommended Posts