Betrayer Публикувано Март 29, 2010 Публикувано Март 29, 2010 Здравейте.Накратко,ще сменям струните и искам да задам няколко въпроса.Като за начало,мога ли да си намеря струни за електроакустична (направо акустична да го кажем) китара,на които трета (сол) да няма намотка (plain) ?Или да я взема отделно?Ако не мога да намеря такава,има ли комплекти за електричка които да стават и за акустична,и ако има - ще препоръчате ли? Търся нещо от порядъка 10-15-20 лв. , 10-46 примерно. Благодаря отсега. Цитирай
badValue Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 на въпроса : в момента се сещам само за ЪрниБол - 80/20(рок&рол) ,93/7 (хибрид слинки) - 10-52 --- 10тина лева може и да си вземеш и с единична СОЛ(17-18) но има вероятно да ти избяга интонацията ... просто акустичните рядко са настроени за 3та без намотка Цитирай
Mephistopheles Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 (Редактирано) Ако не се лъжа на Ernie Ball 10/46 и 11/48 power slinky и super slinky 3-та е без намотка. Иначе лесното е просто да питаш в магазина, те би трябвало да знаят дали има намотка или не. Редактирано Март 29, 2010 от Mephistopheles Цитирай
Betrayer Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 на въпроса :в момента се сещам само за ЪрниБол - 80/20(рок&рол) ,93/7 (хибрид слинки) - 10-52 --- 10тина лева може и да си вземеш и с единична СОЛ(17-18) но има вероятно да ти избяга интонацията ... просто акустичните рядко са настроени за 3та без намотка Точно.Последния път взех една българска без намотка и звучеше ужасно със 25+ % отклонение на 12 .Тогава идеи как да не ми се износва 3-та като bend-вам?Последния път едни стагове издържаха точно 10 дни и 3-та и падна половината намотка. Цитирай
Лими Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Тогава идеи как да не ми се износва 3-та като bend-вам?Последния път едни стагове издържаха точно 10 дни и 3-та и падна половината намотка. Аз прилагам трик, който удължава живота на всякакви струни и важи за всякакви струнни инструменти с метални позиции. Когато слагам нови струни, на 4-та и 3-та нанизвам няколко(7-8) пръстенчета(balls) от стари струни, след това периодически изваждам една по една от тях и така премествам струната и точката и на триене. Подобен трик прилагам и за найлонови струни, като периодично ги развръзвам от към магарето и ги връзвам пак след придърпване. Надявам се да съм се изразил ясно! Успех! Цитирай
Betrayer Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 Тогава идеи как да не ми се износва 3-та като bend-вам?Последния път едни стагове издържаха точно 10 дни и 3-та и падна половината намотка. Аз прилагам трик, който удължава живота на всякакви струни и важи за всякакви струнни инструменти с метални позиции. Когато слагам нови струни, на 4-та и 3-та нанизвам няколко(7-8) пръстенчета(balls) от стари струни, след това периодически изваждам една по една от тях и така премествам струната и точката и на триене. Подобен трик прилагам и за найлонови струни, като периодично ги развръзвам от към магарето и ги връзвам пак след придърпване. Надявам се да съм се изразил ясно! Успех! Какви са тези пръстенчета точно които имаш предвид? Цитирай
Лими Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 (Редактирано) Контра накрайниците, с които завършват струните, ето виж 1:40 Редактирано Март 29, 2010 от Лими Цитирай
Betrayer Отговорено Март 29, 2010 Автор Отговорено Март 29, 2010 Контра накрайниците, с които завършват струните, ето виж 1:40 Ясно...Хитро . Цитирай
badValue Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 @Mephistopheles - моделите които цитирам са за акустична китара... и само те са бе намотки. @Betrayer - проблема с интонацията получавам и с гореспоменатите Ърнита не е в евтините БГ струни проблема, иначе отдавна не ми се е случвал проблема с "скъсана" оплетка.... вярно свиря с 12-13, мисля проблема е в евтините струни(стаг) с Мартин, Д'адарио , Ърни, Ямаха, Фендер(не ми харесват) не съм имал подобни кахъри ... или просто преди това ми се е приисквало ги сменя,че им е изчезнал звука можеш и да свириш и с струни за електрическа, просто звука няма да е толкова "богат" (а и мисля че проблема 3та интонация пак ще го имаш колкото и скъпи да са) Цитирай
Recommended Posts