spellsingero Публикувано Март 28, 2010 Публикувано Март 28, 2010 (Редактирано) Достатъчно ли съм се омазал? spellsingero ft. mmm3333 - болка от любов Който може да я прегледа..ползвал съм динамик процесинг за вокала, след което максимайзър за целия микс.. (така като е правено отделно нейния микрофон не е много читав и не знам как да се справя с оверите на нейната партия.. много пийква ама.. няма как, замаскирах го някък си ) Редактирано Март 28, 2010 от spellsingero Цитирай
abstract iv Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 (Редактирано) Според мен женския глас не е добре неясен е и се отличава с това от мъжкия глас да не говорим как стои на фона на целия микс който е с пъти по чист, дори кухарката е много по кристална от тоя дамски вокал! Не знам какво си го правил и дали в последствие е станал такъв или направо така е записан! Ако е това последното - съветвам те да го запишеш наново и със свестен микрофон, силно препоръчително кондензаторен!!! Също препоръчвам да сложиш DeEsser на мъжкия глас и внимавай с неговите високи честоти - пресилени са и дистортват! Иначе на моята система останалата част от микса звучи добре (M-Audio Delta 1010LT аудио-интерфейс, Yamaha HS50M колони + Yamaha HS10W събууфер, Sony MDR-7506 слушалки) Поздрави! Редактирано Март 28, 2010 от abstract iv Цитирай
Pif Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 1. Да живее чалгатаааа 2. Ваше ли е парчето ? 3. Кои са певците в него ? Така, на първо слушане: Хитър-Петъра звучи ужасно. Барабаните са под всякаква критика като звук. Плоско, гадно... Баса също е отвратителен. Изобщо трябва да се смени. Вокалите: Много добре изпяти, с чувство, с настроение, с точната постановка. Липсвало е "обстановка" за да създаде правилното настроение особенно на мъжкият вокал. Личи си, че някъде го е пял прекалено интимно което не се предполага от песента - особенно в припева. Трябвало е съвсем малко по силово пеене и на двамата в припева за да се развие парчето. Шапка им свалям и на двамата вокали за изпяването. Китарата е добре изсвирена. Честотно не е добре балансирана и предполагам е от лош микрофон. Микрофоните са под всякаква критика и на двата вокала. Женският звучи все едно е записван с електретен микрофон за компютър марка логитек от 3 лева и прекомпресира страшно. Няма обработка която да изкара ЗВУК от този микрофон. Явно не са записани нещата в акустично погълнато помещение. Чуват се резонанси както се усеща и че вокала се е повлиял от кънтенето на стените. Народните елементи в края на парчето които вървят на заден план изобщо не се вписват в цялостната картина. Все едно съседа слуша друго радио. Има прекалено много среди тоя бек вокал и се сбива с основния. Има потенциал да стане хитово парче (освен ако вече не е) но просто трябва да се направи професионално. Сигурен съм, че и двата вокала могат да дадът още много от себе си. Относно честотното разпределение на нещата няма смисъл да коментирам защото не е нещо което да се пипне малко и да стане а просто трябва да се пренаправи наново с нова концепция. Няма нито 1 нещо като хората от звукотехническа гледна точка. Цитирай
spellsingero Отговорено Април 2, 2010 Автор Отговорено Април 2, 2010 Прав си за много от нещата, започвам: Инструментала е 96 кбпс с което е преебан тотално,не съм го месил аз,демек не е бутан с което отхвърляме темата за инструментала. микрофона изобщо не е изключено да е и е електретен защото се чува адски гадно и не мога да го еквализирам (още се уча) Моят микрофон е безжичка и динамичен.. което създава разни шумове чат пат. Май ще пробвам с кондензаторния другия път. Звучат различно вокалите защото са записвани на различни краища на българия аз у нас,тя у тях Вокалите сме аз и една приятелка която и се пее. Като цяло сега започвам да се занимавам със смесване и айде да не е мастеринг да е "подобрение и помпане" тва ми беше що годе първия .. криво ляв микс,понеже имам и по зле направени, като цяло може би съм прекалил накрая с максимайзъра та е довело до крашове в система Вокалите отзад от радиото на съседа не са мое дело,има ги в инструментала. Да гласът ми е страшно наблъскан със среди и се чудя къ да се справя с тоя проблем. Песента е на дует Ритон и е известна от доста време вече Що се отнася до това...мии ... хъъхъ.. да аз като съм си сам вкъщи и се посдухвам чат пат и като нямам и сила на музиката и затва стават такива вокалите ми..иначе ако съм с мощна уредба на сцена и още повече ако друг бере гайлето за еквализацията... просто всичко ще спи. Абе като цяло се улях в еквализацията ... не питайте какво съм правил не мога да ви кажа..целта ми бе да направя по плътни вокалите смисъл ..да звучат както другитее..песни.. но с нейния микрофон това е изключено да стане.. нямам такива познания нито шеф на студио познат. И ето ти контраст.. А... чакай бе кога съм я пускал тази тема..явно съм бил в голяма еуфория та чак не помня! хахаха.Благодаря за информацията...помага ми да се осъвършенствам в това което смятам да правя. ПС: Какво е Хитър Петъра? :) Цитирай
spellsingero Отговорено Април 2, 2010 Автор Отговорено Април 2, 2010 (Редактирано) abstract iv ти си цяло злато! Добави нов компонент в моите познания. Таман се чудех как да се справя с гадните съскания! Сега си поправих една песничка и съм на седмото небе! Трябва СеСтро да Се Сбогувам и на други да те оСтавя Замина Си от мене в тоЗи час тебе някой ще те подмлади,мене трябва да ме ЗабравиШ. Ако знаеш как звучаха тези думи преди диесъра.. ще ти се приикска се киллнеш Пък що се отнася до проектите..те са просто за удоволствие. никъде не ги продавам заменям или етс.Изцяло любителска цел са ми. Редактирано Април 2, 2010 от spellsingero Цитирай
Recommended Posts