rap70r Публикувано Март 27, 2010 Публикувано Март 27, 2010 Здравейте , с приятели решихме да записваме вокали (под вокали разбираите хип хоп и рап) но ми трябва качествен микрофон слушалки и общо взето евтина техника за обработка на глас.Ще сам ви много благодарен ако ми помогнете като ми препоръчате техника за този вид музика . Цитирай
bmo Отговорено Март 27, 2010 Отговорено Март 27, 2010 един микрофон за 10-15 кинта към звуковата карта на компютъра и си готов. евтино, но не е качествено. или обратното - качествено, но скъпо. миксер или интефейс с микрофонен вход. среден клас микрофон - поне за около 300-400 евро. прилична звукова карта на компютъра, а самият компютър свястна конфигурация. и това е само за запис. обработката е съвсем друга работа - софтуер, вокални ефекти и т.н. един аутотюн само струва към 400 евро, ако не се лъжа. Цитирай
rap70r Отговорено Март 28, 2010 Автор Отговорено Март 28, 2010 еми мерси а можеш ли да ми кажеш някакъв музикален магазин до Университета или там някаде близо ? Цитирай
sardaesox Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Един sennheiser e825s за около 60 евро от thomann.de /ако има в бг още по-добре/,върши идеална работа-записвали сме вокали с него и го казвам от личне опит,с карта lexicon alpha/около 100лв/,резултатите бяха доста добри.Естествено ,това е евтиния вариант с приемливи компромиси в качеството,които са най-вече по отношение на картата-микрофона е добър.Не е задължтелно картата да е с фантомно захранване,при условие че се ползва динамичен микрофон. Цитирай
Recommended Posts