balombi Публикувано Март 27, 2010 Публикувано Март 27, 2010 Здравейте , искам да ви помоля за едни ноти . По-принцип рядко ги използвам и не ги чета лесно , но сега ми трябват спешно . Става въпрос за нотите на чичивото хоро (на знам как точно се казва , но предполагам ме разбрахте . До сега не съм посягал към него , защото знам , че е прекалено трудно , но сега се налага . Благодаря на всички отзовали се колеги предварително . Цитирай
arebegai Отговорено Март 27, 2010 Отговорено Март 27, 2010 (Редактирано) Аз съм ти извадил малко в началото,абе свири ми се ама се занимавам с едни сватбарски щуротии. Нотите ще ги напиша в реда,в който се свирят (не мога да ти нарисувам петолиние) C# D(5) C-D-C B A B A G# A B C B A G# A A F# G F# -цялото се повтаря 2 пъти G# A B C B A G# A A F# G F# G# A G# A D C B A G# A A F# G F# - и това цялото два пъти Свири се върху D и A акорди,като подчертавам това е само началната част,нямам повече време засега.Имай предвид,че съм слушал оркестри,които го свирят с доста украшения,импровизират и т.н.,така,че ако се чувстваш способен,може и ти да направиш така.И се учи да вадиш по слух,щото тия работи таблатури нямат,пък и с тях няма да я докараш доникъде. Даже записах как "уж" би трябвало да звучи.Доста зле е изсвирено,но като за ориентир върши работа.И на китара много трудно се правят разните извивки,характерни за хората,изобщо,требе си майстор.И това съм го правил по слух,така,че може да има някоя грешна нота. http://www.4shared.com/file/250777867/462c317e/horo1.html Като имам повече време,ще разгледам и другите части на хорото.Успех! Забележка: D(5) означава,че нотата се повтаря пет пъти Извинявай за неграмотното записване,ама импровизирам на момента Редактирано Март 27, 2010 от arebegai Цитирай
Recommended Posts