juveplu Публикувано Март 25, 2010 Share Публикувано Март 25, 2010 Много ви моля все някой знае кои адаптри за Бас са по-добри - Fender Jazz Bass,Fender Cobalt или Seymour Jazz Bass. Тук във форума виждам че разбирате - дайте съвет защото не са монтирани на китари в магазините.В xxxx има Фендерските - оригиналните могат да се чуят но другите са на ветрина,а за Сейморите само знам,че са добри. Евентуално очаквам да опишете какъв ще е по различен звука ако се сменят с COBALT серията и ако се сложат Seymour Jazz Bass. Предварително благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecob Отговорено Март 27, 2010 Share Отговорено Март 27, 2010 (Редактирано) изцяло зависи от това, какъв саунд търсиш, аз предпочитам по винтидж тона, но с една идея повече тяга от 60те и в този ред на мисли бих се спрял на SD antiquity или ако търсиш по-обемен, модерен и здрав тон - SD basslines quater pound, но при всички положения въпреки, че боготворя фендър, напоследък не ме радват техните адаптори, особено noisless сериите, изобщо не мога да разбера защо са толкова прехвалени, но това са по-скоро мои лични предпочитания, нека и колегите дадат мнение. Редактирано Март 27, 2010 от cecob Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bgmttt Отговорено Март 27, 2010 Share Отговорено Март 27, 2010 Ако за някой адаптер се знае, че е по-добър от другите, всички щяха да свирят само с такива.... Много зависи какво търсиш като звук. SCN са сплит койл - не бръмчат, имат малко по-синтетичен звук и по-лесно ще се загубиш ако свириш с шумни китаристи. Оригиналните са най-използваните от Фендер и със сигурност не са лоши. Между оригиналните и 60's почти не се усеща разлика (според мен)...освен в цената де..... Дънкан имат много модели - сигурно над 10. Имам antiquity II и много им се кефя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts