Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, порових из форума, но не открих подобна тема и реших да отворя нова. Надявам се по-разбиращите от hardware колеги от форума да ми обяснят как стоят нещата.

Отдавна имам ULTRA-G GI100 и съм много доволен от него като цяло и бих го препоръчал на всеки. Имам 1 въпрос обаче - може ли някак си да се "модне" по такъв начин, че да се получи true bypass, тъй като го ползвам на батерия само и доколкото знам, когато се свържат входа и изхода Di box-a започва да работи и по този начин дори и да не се използва батерията заминава. Още 1 въпрос - кога по-точно започва да се хаби батерията - както казах когато се закачат кабели към входа и изхода, или е нужно да има закачена китара на входа и амп на изхода примерно ? (хаби ли се батерията на Di бокс-а когато просто има кабели в входа и изхода или започва да се хаби, когато веригата се затвори ?)

Отговорено

Аз имам дилей от същата фирма.В упътването си пишеше да не оставям включени кабели във входа и/или изхода за да се запази по-дълго време живота на батерията.Упражнението беше следното-купувам батерия ,слагам,свиря примерно два часа и на следващия ден батерия йок.Следващото упражнение беше да не оставям кабели включени в ефекта-купувам батерия,слагам,свиря два часа а на следващия ден батерията умряла пак.Започнах да го храна с едно адаптерче но пък се оказа че ако не е на същата фирма и леда свети при изключен ефект...Кофти момент е ключето за превключване ,което е монтирано на самата платка.Ако беше като нормален footswitch тогава лесно, но с това ключе на платката незнам дали ще стане.

Отговорено

В случая е по различно.

Ако свързваш Ди-Бокс-а в микрофонен вход на миксера, батерия дори не ти е нужна защото е налично "Phantom power".

Нямам никаква идея за какво ти е тоя true bypass на DI-Box!!!? Този модел дори няма копче за вкл/изключване :)

Изяснил ли си си за какво ти служи това устройство?

Прочети ТОВА, мисля че ще ти е от полза.

Отговорено (Редактирано)

Ролята на Di-box-а, най-често е да разделя входната от изходната верига по постоянен ток, както и да разделя галванически веригите. което прави напълно безмислено използването на байпас в това устройство. Ако при байпас всичко е ОК, тогава за какво ти е DI-BOX?

Като за начало, бих те посъветвал да прочетеш книжката и да видиш какво пише по въпроса за батерията.

Предполагам, че когато кабелите са изключени тя не се хаби.

Това може и да се измери.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Знам много добре за какво служи устройството. Просто искам да си спестя включването и изключването на кабелите (мързел)

Идеята ми беше аз да си сложа превключвател за да си го вкл когато ми е нужен Di-box-а, а през останалото време кабелите да са ми свързвани и батерията му да не се хаби.

Редактирано от thw
Отговорено

Явно тук има хора с излишни пари след като става въпрос за захранване на ефекти с батерии. Лично за мен тази идея винаги е било някакво необяснимо недоразумение особено след като този проблем може много лесно да се реши еднократно със закупуването на съответния адаптер.

Отговорено
...да си сложа превключвател за да си го вкл когато ми е нужен Di-box-а, а през останалото време кабелите да са ми свързвани и батерията му да не се хаби.

Значи не ти трябва никакъв байпас, а ключе за батерията.

Но тогава пък, ще трябва да го щракаш, което пак си е работа :godbless:.

Отговорено (Редактирано)

Остава с гласова команда да се направи , да се вклчва и изклюва :girl_cray2:

@ Gregg, ULTRA-G GI100, във фабричния си вид, няма възможност да се захранва с адаптер .

Редактирано от ultramega
Отговорено

Аз не разбирам едно нещо ULTRA-G GI100 е пасивен ди бокс , с вграден тъп кабинет симулатор.

Когато не ползваш симулатора дибоска няма нужда от захранване - за какъв ти е тая батерия ?

Отговорено

Идеята ми беше да минава (непреобразуван) сигнал през Di-box-a когато е изключен, а ако си сложа ключ на кабелите за батерията мисля че няма да реши проблема ми нали ?

Отговорено

Много вероятно да има активни буфери на входа и пасивен изходен трансформатор в тоя случай няма как да работи без захранване - ако е така извинявам се за горния пост.

Най лесно може да се разбере ако някой притежател извади батерията и пробва дали работи устройството със изключена кабинет симулация.