Jump to content
Българският форум за музиканти

Класическа китара за начинаещ?


Flicker

Recommended Posts

Здравейте! Бих желал да ми препоръчате класическа китара (найлонови струни) за начинаещ при бюджет 100-200 лв. Днес си харесах една на Factor за 99 лв., но ми се иска да прочета компетентно мнение по въпроса. Какво ще кажете за марката Stagg? Благодаря! От София съм и китарата ще се купува от тук :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се прегледат най-малко 4-5 бройки от тези китари, защото за тази цена няма добри китари. Добър звук със сигурност няма да има, но поне изработката трябва да бъде приемлива. Да не е фалшива, да не е с криф/усукан гриф, да няма лошо набити/недонабити позиции, да няма грубо монтирани и трудно въртящи се ключове. Но има шанс да се нацели и сполучливо направена китара. Мой приятел се сдоби след доста проби(7-8) с такава класическа за 100лв с много лош саунд, но достатъчно удобна и задоволяваща гореизброените параметри за начинаещ. А за над/около250лв със сигурност може да се намери и китара с добър звук. Купувал съм няколко такива и марката няма значение при този клас. Късмет! :punk_guitar:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При бюджет 200 лв. мога ли директно да купя китарата без да има някой разбиращ с мен или и при тази цена отново може да има дефекти? Няма към кого да се обърна, за да бъде с мен при покупката и да ми помогне при избора. Какво да правя? :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При цени от 250 до 500лв все още има вероятност от дефекти, но все по-лесно поправими! Виж, пратих ти Лично съобщение!

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.