Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на Бас китара


Fear

Recommended Posts

Здравейте всички, така първо искам да е ясно(ако случайно не е), че съм нещо като доста голям начинаещ музикант(силно казано)

Закупих си бас китара, и както в не малкото случай не достигнаха пари за усилвател, но пък поне си имам колонки(Филипс 5.1)

Които съм включил в компютъра. Когато ръгна китарката в компютъра посредством преходник всичко е тип-топ.

На задната страна на буферчето има 5 гнезда за чинчове(колонките) както и 3 гнезда за жакове(зелено-предни, черно-задни, оранчево-централен буфер) та когато ръгна китарката, посредством същия преходник в зеления жак нищо не се чува ;/

Дали аз нещо не правя както трябва или просто технически не е осъществимо това което се опитвам(да пусна китарата директно в колоните, а не през компютъра)

Приемам всякакви критики :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами значи би трябвало ако си с преходник от голям жак към този по малкия (незнам точно как им се вика ) трябва да го ''ръгнеш'' не в зелен, а в розов ако не се лъжа (поне при мен е така). А иначе има още един варянт, да си вземеш обратния преходник от малкия към големия и напрово колонките да ги ''боднеш'' в баса. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А те всъщност, тези жакове, въобще входове ли са?

 

Разбира се, че са входове, оказа се че самият кабел на китарата се е прекъснал точно до самият жак, намерих проблема и го оправих.

Благодаря все пак :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

при мен се свързва, но звука е много слаб от колонките

няма ли някаква програма, която да може да го усили, така, че да се използва максимума от колонките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.