unk_expert Публикувано Март 18, 2010 Публикувано Март 18, 2010 Здравейте, Въпросът ми към Вас е мога ли на клавир KORG M1 да използвам Sustain pedal за Yamaha, който е показан на линка: http://www.veselinkoychev.com/fc5.html Има ли смисъл да купувам Sustain pedal c опция half-damper action, или по друг начин казано KORG M1 поддържа ли half-damper control за да му купувам такъв? Благодаря Ви! Цитирай
SGEORGE Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 Здрасти, Показания на снимката е обикновен Sustain Pedal и е напълно съвместим с M1. Не е задължително да е на Yamaha - всеки е съвместим. Различните педали се различават само по поляритета, но KORG M1 има функция за обръщането му. А за half-damper, доколкото си спомням, няма възможност. Все пак машината е '88 набор. Цитирай
unk_expert Отговорено Март 18, 2010 Автор Отговорено Март 18, 2010 Здрасти,Показания на снимката е обикновен Sustain Pedal и е напълно съвместим с M1. Не е задължително да е на Yamaha - всеки е съвместим. Различните педали се различават само по поляритета, но KORG M1 има функция за обръщането му. А за half-damper, доколкото си спомням, няма възможност. Все пак машината е '88 набор. Благодаря ти SGEORGE! И аз подозирах, че е така но за да не объркам нещо реших да попитам в този страхотен форум. Цитирай
Schenker Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 Така е. Можеш да ползваш какъвто и да е педал, защото ще ползваш само switch mode-а (т.е. натиснат/ненатиснат). Цитирай
SGEORGE Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 Дам. Аз дори си правех много готини sustain педалчета. Излизаха ми около 10лв и са по-готини от тия, които се продават по магазините. Самият педал си го купувах (мисля, че цената беше 4.80) - метален, здрав, и си запоявах кабел с жак. Ако си от София, има такива педалчета в Пасат (в 1-ви блок на ТУ). Стига да ти се занимава и да можеш да запояваш. Цитирай
unk_expert Отговорено Март 18, 2010 Автор Отговорено Март 18, 2010 Благодаря на всички! Мисля, че получих отговор на въпроса си и темата вече може да бъде закрита. Цитирай
Recommended Posts