savov Отговорено Август 24, 2010 Автор Отговорено Август 24, 2010 Идеята не е лоша! Да видим кой още ще се обади тук... Цитирай
Heartman Отговорено Август 24, 2010 Отговорено Август 24, 2010 Кое е това по-тихо заведение за среща? Предлагайте! По принцип е интересно кои хора пишат тук защото на музикантските събирания присъстват хора, които даже не знат за форума. Цитирай
Yordan Kirilov Отговорено Август 24, 2010 Отговорено Август 24, 2010 Кое е това по-тихо заведение за среща? Предлагайте!По принцип е интересно кои хора пишат тук защото на музикантските събирания присъстват хора, които даже не знат за форума. Цитирай
Yordan Kirilov Отговорено Август 24, 2010 Отговорено Август 24, 2010 Здравейте!Аз свиря в "Ансамбъл Искра" -Велико Търново и също се присъединявам към идеята.Присъствал съм на две сбирки в Интернационал и ресторант Етър и ми допадна ,а идеята за по -чести сбирки е добро предложение,което подкрепям с дв ръце !!! Цитирай
savov Отговорено Август 28, 2010 Автор Отговорено Август 28, 2010 (Редактирано) Докато се посъберем достатъчно ентусиасти за форумна сбирка, реших да напиша малко инфо за историята на годишната музикантска среща във Велико Търново. Тази година се проведе 4-та по ред среща, на която музикантите от региона се събират да посвирят, пеят и танцуват заедно. Първите две са се състояли в т.н. "Интернационал". През 2009 година мястото беше ресторанта на х-л "Етър". А тази година - домакин стана пиано-бар "Максимус". (Някой да ме поправи ако греша за мястото на най-първата среща...не съм присъствал.) В началото, срещата са си давали предимно музикантите от кръчмите и механите в града. Постепенно, обаче идеята се харесва от все повече хора...популяризира се... и така, към днешна дата, всяка първа неделя на месец април се превръща в празник на който присъстват артисти и музиканти от всички жанрове, възрасти и стилове... без ограничение...идват дори и преподаватели...! С времето, сбирката започват да посещават музиканти от В.Търново, Горна Оряховица, както и от околните градове и села.... Основен организатор на събитието е известната великотърновска певица Мирела Величкова. Благодарение на Нея - годишният купон на музикантите е вече традиция! ----------------------------------------- Мисля, че ще е супер ако с времето, съфорумците от В.Търново започнат да идват на годишната сбирка...и обратно - все повече музиканти от града разберат за форума и станат част от него... Редактирано Август 28, 2010 от savov Цитирай
Mihaela Fileva Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Хееей, аз скоро заминавам в София, туй като ме приеха в Академията.... Но ви желая успех със сбирката и стискам палци да се превърне в културна традиция за нашия град Винаго, когато съм свободна на тези дати ще се прибирам и ще присъствам с най-голямо удоволствие ! Още 1 път УСПЕХ! Цитирай
Plami Отговорено Август 29, 2010 Отговорено Август 29, 2010 Здравейте,предлагам да започнем да се сабираме всеки месец в някое по-тихо заведение,за да може да си чуваме приказката. Само измисли заведението и кажи дата и час Цитирай
savov Отговорено Август 30, 2010 Автор Отговорено Август 30, 2010 Хееей, аз скоро заминавам в София, туй като ме приеха в Академията.... Честито, Миша! Много се радвам за Теб! Цитирай
savov Отговорено Септември 3, 2010 Автор Отговорено Септември 3, 2010 (Редактирано) Малко информация за още една книга, която също би могла да е любопитно заглавие за болярите... От тази година великотърновският театър също си има книга. Името е " Музикален театър Велико Търново", а нейн автор е преподавателят по музика във Великотърновския университет и дългогодишен солист в театъра - проф. Сребра Михалева. Хроника, рецензии, мнения, критики, коментари, статии… В книгата е събрана цялата история на търновския театър от 1914 до 2000 година. Описва както първите самодейни представления, така и професионалните спектакли, поставени на сцена в старата столица. Сребра Михалева е успяла да направи творчески портрети и на повечето артисти, хористи и оркестранти. Както споделя и самият автор - книгата всъщност може да се каже, че съдържа 2/3 от едновековната музикална история на В.Търново, защото в нея са направени творчески портрети на хората от оперетата от 40-те, 50-те и 60-те години – това са хора от музикалните колективи по това време... Редактирано Септември 3, 2010 от savov Цитирай
savov Отговорено Ноември 3, 2010 Автор Отговорено Ноември 3, 2010 Издирването на боляри във форума продължава... Цитирай
hippie Отговорено Ноември 3, 2010 Отговорено Ноември 3, 2010 ^ Ако 7-8 км. не са проблем считай, че търсенето е дало още един резултат. Цитирай
Jordan69 Отговорено Ноември 4, 2010 Отговорено Ноември 4, 2010 ...Г-н Савов -кога и къде ще се проведе срещата тази година???Ако знам тази информация със сигурност ще съм там:) Цитирай
savov Отговорено Ноември 7, 2010 Автор Отговорено Ноември 7, 2010 Кога и къде - това предстои да решим всички ние...след като се посъберем достатъчно ентусиасти за сбирка. Радвам се, че все повече хора проявяват интерес. hippie - Километрите не са от значение...важно е желанието! Добре дошли на всички от Горна Оряховица и региона...защо да слагаме граници... Цитирай
savov Отговорено Март 28, 2011 Автор Отговорено Март 28, 2011 Дойде време и за тазгодишната музикантска среща в старата столица. ПОРЕДНАТА СРЕЩА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ МУЗИКАНТИ ще се състои на 3-ти април (тази неделя). Място: пианобар MAXIMUS. НАЧАЛО: 19:00 ч. Куверт - 10 лева (организаторите разрешават да се внесе алкохол отвън) Носете си добро настроение и инструментите)) Цитирай
savov Отговорено Април 8, 2011 Автор Отговорено Април 8, 2011 (Редактирано) Петият музикантски купон във Велико Търново премина невероятно! С всяка изминала година се събират все повече и повече музиканти от града и региона и ... музикантската среща става все по-весела и интересна! Снимки: Facebook на MAXIMUS! (АЛБУМ: Пети годишен купон на музикантите) Редактирано Април 8, 2011 от savov Цитирай
Recommended Posts