Чукопад Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Един приятел пита как да изсвири бързата част между 4:20 и 4:27 на ето тази песен . Интересува се как Цветан Недялков успява да изсвири толкова бързо тези ноти и има ли някакви уроци и упражнения, които биха му помогнали. 1 Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Години свирене биха помогнали Такава техника не се развива за ден-два... Цитирай
oldman Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Този пасаж е взаимстван/откраднат/ от Ал Ди Меола,от пиесата му Mediteranian Sundance,и аз се трудих не времето/1988г/върху него Цитирай
Чукопад Отговорено Март 7, 2010 Автор Отговорено Март 7, 2010 А можеш ли да кажеш какво и как упражнява, за да ти помогне да го изсвириш? Цитирай
oldman Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 ^..ела у нас и ще ти го покажа,на бавни обороти Цитирай
bluelemon Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Бързичко е, но не е чак безумно бързо. Много повторение му е майката (зависи колко от нивото на китариста) и накрая главата почва да движи пръстите. И аз съм започвал да свиря неща които ми се струват много сложни, но с много упражнения се получава и след това затвърждава. И така се прогресира. Винаги си поставям задачи малко над възможностите ми. Естествено не трябва да свириш само едно и също нещо по цял ден. Успех с банишора Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 на бавни обороти е отговора на въпроса от темата Цитирай
BloodMetall Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 А някой да знае студиото в което е записвано ? Телефон, и някаква информация? Цитирай
Stranen Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 нещо подобно е ама май не е 1:1 с ал ди меола Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 на бавни обороти е отговора на въпроса от темата Напълно вярно, но не знам разбра ли те младежта @Чукопад, за да постигнеш скорост, трябва да намлиш скоростта. Звучи парадоксално но е така. Необходимо е първо да го направиш перфектно колкото бавно е необходимо. Трябва да се обърне внимание на това всеки тон да звучи чисто и ясно, да се изчистят всички "невинно" закчени струни, всеки удар на перото да е в правилната посока (много начинаещи пренебрегват alternate picking-а, а точно там трябва нечовешко копане). Всички тонове трябва да звучат равно и в ритъм (моя практика си е да вкарвам акценти на бийта, някак помага да свириш "по часовник"). Метронома е просто задължителен за тая работа, иначе винаги ще клатиш (щото някои моменти са по-трудни и някак естествено ги забавяш). Когато можеш да изсвириш цялата фраза перфектно (примерно да я повтаряш 1-2 минути без да бъркаш никъде и без никакво напрежение в ръцете) увеличаваш съвсем леко скоростта (ако имаш нерви с по 1BPM). После пак така, докато достигнеш желаната скорост. На всяка тренировка е добре да се надскачаш мъничко но не толкова че да омажеш фразата от грешки. Изобщо никакво бързане - за един ден няма да стане (но за няколко месеца със сигурност ще има разлика). Утре ще можеш по-бързо от днес Малко фашистска практика, но не знам друга която да води до бързи резултати Наздраве, дидо Цитирай
AngusYoung Отговорено Март 16, 2010 Отговорено Март 16, 2010 Някой има ли ноти или табулатура за тази песен?Заинтригуван съм. Цитирай
maringtr Отговорено Март 17, 2010 Отговорено Март 17, 2010 Цялата не ми се вади, защото ще ми отнеме няколко часа... Набележете си някакви рифове и ще ви ги извадя на табулатури - няма проблем. Цитирай
maringtr Отговорено Март 17, 2010 Отговорено Март 17, 2010 Дам, ето го и табнатото ликче: http://www.marinbezhanov.com/temp/banishora.gp4 Надявам се да съм помогнал! Марин Цитирай
aldebaran Отговорено Април 1, 2010 Отговорено Април 1, 2010 Много Ал Ди се чува тук... Цветан кат слушам свири с фламенко китара... така и никога не ми хареса звука... Цитирай
Recommended Posts