7thString Публикувано Януари 21, 2006 Публикувано Януари 21, 2006 Значи, проблема е следният: В моята група обикновено аз измислям композиции за песни и т.н., става въпрос за парчета в стил Stratovarius. Имаме си вокал, който да може да ги пее тези неща, но проблема е, че никой от нас не може да измисли кадърни текстове. Та искам да ми дадете идеи какво може да се направи по въпроса? Мисля си за варианта да търся тук някой, на който да пращам композициите и той да пише текстове, но не знам доколко е разумно- в смисъл едно и също нещо може да се изпее по 100 начина. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какви решения могат да се измислят? Цитирай
Katsko Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 вокала да си размърда мозъка и сам да си ги пише,тва е най-доброто решение... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Опитайте първо да направите(или намерите) текст и по него музиката, или, както Кацко каза, изнасилете вокала да си измисли сам текст - той ще си го пее, знае как ще му е най-удобно. Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 Пробвайте текстописци, поети, вижте дали ще се сработите с някого и няма какво да му мислите. А вие според мен сте достатъчно кадърни да не "измисляте" текстове, а да се оставите на вдъхновението. Ако имате поне малко петичен талант няма да чакате дълго. Успех. Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 21, 2006 Отговорено Януари 21, 2006 вокала да си размърда мозъка и сам да си ги пише,тва е най-доброто решение... аз мисля по същия начин.Какво направи Tobias Sammnet(Edguy)(Avantasia имам предвид) Цитирай
7thString Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Ами проблема е точно, че не ни се отдава "лириката"... а то нещо хубаво насила не става. Иначе всички знаем изключително добре английски ама тва не е в полза... може би трябва в някой поетичен форум да пусна обява Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Аз се сещам за един поетичен форум, ама там най-много някоя 13годишна да ти напише текст за първата любов или нещо от сорта Цитирай
ronia Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Което си е вярно, вокалът най-добре си знае кой текст приляга на дадена музикална фраза. Затова ако ще се ползва поет, той трябва да бъде насочен да мисли по подобен начин. Това става, като вокалът си записва партията с удобните за него гласни на "ключовите" места. Макар че няма да има пълно щастие, може да излезе все пак нещо по-добро от скат. То и аз мога да си предложа услугите за един опит, ама ако става въпрос за текст на английски. Не съм поетеса, но доста текстове съм "натамънила". :hello: Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Повечето пъти като поет с немузикално мислене пише текст за песен, се получава иначе добро, но тъпкано с прозодии парче, което на мен лично никак не ми харесва. Цитирай
Recommended Posts